top of page

Fotoverslag| Rock Olmen


Josephine Zij won de publieksprijs van Humo’s Rock Rally 2018 en het is heel duidelijk dat deze dame nog hoge toppen zal scheren.The Sky is the limit zo lijkt het wel. In mei verscheen de 1ste single en na de zomer volgt de langverwachte EP. Haar stem is even breekbaar als krachtig en grijpt je bij je nekvel. Duidelijk dat ze beïnvloed is door artiesten zoals Amy Winehouse, Alabama Shakes en Selah Sue en toch vertelt ze vooral haar eigen persoonlijk verhaal met een groovy sausje erover.

It It Anita

In september 2018 releasten ze hun laatste plaat LAURENT waarmee ze Europa rond tourden. De band werkte voor dat album opnieuw samen met klassenbakken zoals Jason Sebastian Russo (Mercury Rev) en John Agnello (Sonic Youth, Kurt Vile, Dinosaur Jr). Het album werd met open armen ontvangen door o.a. Studio Brussel, Humo en Oor.

Live maakt It It Anita dan ook nog eens het verschil met hun intense, rauwe en energieke liveshows. Het bracht hen al op de podia van Pukkelpop, Eurosonic, Rock Herk, The Great Escape en meer.

Sons

De winnaars van de Nieuwe Lichting 2018 deden met hun vinnige garagepunk het hoofdpodium van Rock Werchter al daveren. Knallers als ‘Richochet’ en ‘Tube Spit’ vliegen je live om de oren en hun woeste cover van The Black Keys (Lonely Boy) kent iedereen wel en laat het origineel snikkend in een hoekje kruipen.

Na een uitverkochte clubtournee doken ze de studio in om hun debuutalbum in te blikken. Single ‘Naughty’ staat al in elke play list en in april 2019 verschijnt het langverwachte debuut album. Dat klinkt lekker, vuil, vettig en luid.

Exact wat een ‘Stoot stage’ headliner moet zijn!

Whispering Sons

In 2016 won de band Humo’s Rock Rally en in 2017 speelde Whispering Sons, een nog jonge postpunk groep met roots in Limburg, over heel Europa met een stevige live-reputatie als gevolg.

Vorig jaar kwam het langverwachte debuutalbum, Image, uit en alle recensies waren laaiend enthousiast. Alle voorjaarsconcerten verkochten uit en de grote podia (jaja ook Rock Olmen!) zijn een logisch gevolg.

Single ‘Alone’ stond weken op nummer 1 in de Afrekening van Studio Brussel en ook opvolger ‘Hollow’ belooft ongelooflijk veel goeds! Hun muziek klinkt duister, onheilspellend maar evenzeer sfeervol en energiek.

Therapy?

Met Therapy? halen we een absolute topact naar Olmen! Een band die live al 30 jaar hoge ogen gooit op alle rockfestivals over de hele wereld. Beste bewijs daarvan zijn onder meer hun 5 (!) passages op Rock Werchter. Hun album ‘Troublegum’ uit 1994 met hits als ‘Die Laughing’, ‘Trigger Inside’ en ‘Nowhere’ is voor vele rockliefhebbers een echte klassieker. En ‘Diane’ uit 1995 kent natuurlijk iedereen!

Dat Therapy? live aan het werk zien nog altijd een must is, bewijzen de onlangs uitverkochte shows in Het Depot, Botanique en Muziekgieterij. Wij waren erbij en bleek dat de band na al die jaren duidelijk niet aan intensiteit heeft ingeboet.

We zullen worden getrakteerd op een heerlijke mix van oud en nieuw werk met de garantie dat alle klassiekers de revue zullen passeren.

Foto's: Wim Wilms | Teksten: Rock Olmen

 

#festival #festivals #rockolmen #josephine #ItItAnita #sons #whisperingsons #therapy #zomerfestivals

bottom of page