top of page

Sounds | Tijs Vanneste, Soms


Soms moet je het niet al te ver zoeken. Tijs Vanneste (ja, dieje van....Oceans Of Sadness!) is 40 jaar geworden en wil geen kille gelukwensen via sociale media. Hij vraagt enkel wat aandacht voor zijn nieuw nummer én de daarbijhorende thematiek.

Stem samen met ons 'Soms' naar de #1 in de Vlaamse top 100 van Radio2. Easy peasy...en je hoeft er écht geen hele boterham gegevens voor in te vullen, enkel 'tijs' en dan op het duimpje klikken.

Een woordje uitleg

Tijs Vanneste "Van Echelpoel" verrast met bijzonder nummer voor OverKop

Voor 432.291 kinderen in het basisonderwijs en 439.337 jongeren in het secundair onderwijs nadert het einde van het schooljaar. Een verademing zou je denken, zeker nu de examens bijna achter de rug zijn.

Maar dat is niet altijd en voor iedereen zo. Heel wat jongeren worstelen mentaal met de overgang van het schooljaar naar de zomervakantie.

Relatie met ouders vaak moeilijk Het gemis aan vrienden en klasgenoten, maar ook met het wegvallen van dagelijkse structuur is opvallend. Eenzaamheid en verveling gaan tijdens dit kantelmoment hand in hand.

Opmerkelijk ook: 23% van de oproepen bij Awel gaan in de zomermaanden over de relatie van jongeren met hun ouders. Dit cijfer wordt onderschreven door de bevindingen van de 5 OverKop-huizen.

Nummer voor OverKop Speciaal voor OverKop schreef Tijs Vanneste, aka ‘Jef Van Echelpoel’ het atypische nummer ‘SOMS’, een heuse oorwurm waarin hij erkent dat het bij iedereen wel eens moeilijk gaat. In het nummer vraagt hij subtiel om liefdevol en zorgzaam met elkaar om te gaan.

Quotes Tijs “‘Soms’ is een lied voor alle jongeren die het moeilijk hebben met zichzelf, met anderen of met het leven. Het is bedoeld als een klein lichtpuntje waaraan je je kan vastklampen. En waardoor je in het beste geval zelfs kracht vindt om een nieuwe start te maken.”

Tijs Vanneste

“Het lijkt me niet meer dan normaal dat ik me extra inzet voor jongeren. De wereld en maatschappij wordt er niet simpeler op. Zeker niet voor zij die iets minder standvastig in het leven staan. Standvastigheid is geen vrije keuze, het is voor de meesten onder ons roeien met de riemen die je hebt. En hopen dat je het hoofd boven water houdt.”

(Tijs Vanneste)

bottom of page