top of page

5 x Belgisch Beton | 2019/05


Ook in mei verschenen er voldoende sterke Belgische Rock/Metal albums om jullie een overzichtje te bezorgen. We gooien er ook nog één release van begin dit jaar tegenaan, simpelweg omdat die te goed is om te negeren. Van Heavy Metal geïnspireerd op de jaren '80 over experimentele/progressieve metal tot razende Metalcore: opnieuw variatie troef in Belgisch betonland.

Tips m.b.t. komende releases zijn altijd welkom: stuur ons snel een email.

Seduction

07-06-2019 El Puerto Records

Beluister: Seduce Me

Laat ons meteen met de deur in huis vallen: Symphonic Power Metal, het is niet ons ding, om het even beleefd uit te drukken. Neemt niet weg dat we kwaliteit kunnen detecteren én appreciëren.

Wat meneer Rex Zeco hier uit zijn mouw heeft getoverd is van internationale klasse. Zowel naar songwriting als musiceren toe zijn de twaalf nieuwe composities zéér sterk en worden ze door de strot van Hellen Heart naar de absolute top gecatapulteerd.

Zoals het genre betaamd, krijgen we flitsend en virtuoos gitaargeweld op een dikke saus van keyboards gepresenteerd en dat allemaal schitterend geproduced.

Onze maag krijgt dit misschien moeilijk verteerd, maar voor de fans van het genre moet dit een waar feestmaal zijn.

World Of Chaos

10-05-2019 Sliptrick Records

Beluister: Need For Speed

Eternal Breath werd opgericht in 1996 in Wielsbeke met als doel traditionele en nieuwe stijlen van metal in één geluid te combineren. Na 3 demo albums en een eerste full-album (The Joker, 2016)

werd het tijd voor een nieuw geluid: een stevige mix van epische heavy metal en moderne, snelle thrash metal, geïnspireerd door onder meer Judas Priest en Exodus. Nu is er dus World of Chaos dat de ingeslagen weg verderzet. We horen inderdaad terug nummers die met een vaart de speakers uit knallen, steeds melodieus en toch met een gezonde dosis agressie. Dat Attie Bauw de schijf gemastered heeft is vanzelfsprekend een dikke plus.

Rainwalker

17-05-2019 self released

Beluister: Rainwalker

Reeds in 2013 deden ze Antwerpen en omgeving op haar grondvesten daveren met hun krachtige, strakke mix van Metal en Hardcore. En dat was slechts een voorbode van wat noch te wachten stond. Even hergroeperen en de rangen verstevigen om de fans een nieuwe oplawaai te verkopen.

Met Rainwalker krijgen we 22 minuten hoogstaande Metalcore, grotendeels aan een razend tempo, geserveerd. Het schitterende artwork mag er trouwens ook zijn: klasse!

Lost in the Dark (EP)

31-05-2019 self released

Beluister: Lost in the Dark

Sin Savage, voordien gekend als ‘Nightmare BE’, werd in 2011 opgericht. Hun debuut album Dirt verscheen in 2015 en zette meteen de toon voor een Heavy Metal stijl die refereert naar bands uit de jaren '80: snelle nummers, snijdende en soms harde lyrics en toch erg melodieus.

Datzelfde recept keert ook terug op deze nieuwe EP, al zijn de songs nog een tikje harder, sneller en heviger dan voordien.

We vermelden toch nog even dat alles wel hedendaags, en dus niet stoffig/gedateerd, klinkt. Een mooie plus te danken aan een sterke productie.

Effigy (EP)

16-02-2019 self released

Beluister: My Public Anatomy

Winterblind is een Antwerpse band bestaande uit vijf pseudo-tieners die geen betere hobby vinden om hun geld naar te smijten. Naar een tweede EP (ze hebben ook drie albums op de teller staan) dan maar.

Een erg kort pr-tekstje titelt: "Experimentele/progressieve moderne metal". Wij horen in bepaalde nummers ook wat Sludge en zelfs een streepje Djent. Voor de éne zal het teveel alle kanten uit schieten, terwijl wij net kicken op die chaotische diversiteit. Met 5 gebalde nummers en een intro leveren die van't Stad een zéér groovy visitekaartje af.

Jouw nieuwe worp moet in ons volgend overzicht worden vermeld? Stuur ons dan snel een email!

bottom of page