top of page

Fotoverslag | Geike, Cactus Muziekcentrum


May

May is de vijfkoppige band van zangeres Fien Desmet, met Lukas Somers (gitaar), Marco Giongrandi (gitaar), Gerben Brys (bas) en Olivier Penu (drums). Het vijftal speelt kleine en grote verhalen, soms schoorvoetend, dan weer schreeuwend, tussendoor bewust en onbewust beïnvloed door Fiens muzikale helden Nina Simone, Joni Mitchell, Randy Newman, Lianne La Havas, Melanie De Biasio ... Eind 2018 brachten ze hun eerste EP uit, 'Happily Lost At Sea'. In Brugge speelden Fien en Lukas in duo.

(Cactus Muziekcentrum)

Geike

Tien jaar lang was Geike Arnaert het gezicht van de wereldwijd gelauwerde band Hooverphonic, maar eind 2008 koos de West-Vlaamse zangeres voor een solocarrière. Onder de naam Dorléac werkte ze samen met Spinvis en na diverse losse projecten, waaronder het album 'For The Beauty Of Confusion', was daar in 2017 ineens 'Zoutelande'. Op deze monsterhit van de Nederlandse band BLØF, zong Geike voor het eerst in het Nederlands - en met succes. Ondertussen bleef Geike werken aan solomateriaal. Dat bleek een ware zoektocht: tientallen songs, samenwerkingen en ideeën passeerden de revue. Tot ze aan de praat raakte met Joost Zweegers, beter bekend als Novastar. Met deze ontmoeting viel voor Geike plotseling creatief alles op zijn plaats. Uit hun bijzondere samenwerking vloeide een tiental nummers voort, dat uiteindelijk terechtkwam bij de Belgische topproducer Wouter Van Belle (onder andere Novastar en Racoon). Het resultaat, een Engelstalige popplaat van uitzonderlijk hoog niveau, komt na deze zomer uit. De eerste single van het nieuwe album van Geike heet 'Off Shore' en is sinds 1 maart beschikbaar. (Cactus Muziekcentrum)

zondag 26 mei 2019, Cactus Muziekcentrum (Brugge)

Foto's: Maarten Geukens

#fotoverslag #fotoalbum #fotoreportage #fotoreport #concertfotografie #concertfotos #concertfotograaf #geike #may #cactusmuziekcentrum #brugge

bottom of page