top of page

Nieuwe releases | mei 2019


Aan het begin van elke maand geef ik een overzicht van enkele nieuwe releases voor die maand. Het gaat hier om albums die me erg aanspreken en die ik hoogstwaarschijnlijk zal bespreken. Helemaal onderaan een overzicht per week met nog wat nieuw materiaal.

Rhiannon Giddens with Francesco Turrisi There Is No Other 03-05-2019 Nonesuch Records CD/LP/Digital Beluister: I'm On My Way

Rhiannon Giddens 'vatten' is onbegonnen werk en dus hou ik het graag op authenticiteit, intensiteit en musikaliteit. In 2017 verscheen haar laatste solo album Freedom Highway. Begin dit jaar resulteerde een samenwerking in Songs Of Our Native Daughters en nog geen 3 maand later brengt ze, samen met jazz pianist/multi-instrumentalist Francesco Turisi, There Is No Other uit. De nummers vertellen verhalen over vervreemding en erbij horen. Giddens en Turrisi brengen op o.a. erg oude instrumenten - een 'fingerpicked fretless minstrel banjo' en een traditionele 'frame drum' - een rijkdom aan muzikale stijlen.

Per Wiberg Head Without Eyes 10-05-2019 Despotz Records CD/LP/Digital Beluister: Get Your Boots On Pile of Nothing

Onze favoriete ex-Opeth'er is eindelijk terug met een nieuw project onder zijn eigen naam. Gekend, of niet, van King Hobo (brengen ook een nieuw album uit dit voorjaar!), Spiritual Beggars, Candlemass en nog zoveel andere projecten gaat hij op Head Without Eyes artistiek erg breed. Via pakkend hooks en melodieën bovenop trippy klanken gaat hij de meer experimentele kant van Rock muziek opzoeken. Of dat altijd geslaagd is, laten we jullie volgende week weten. De meningen zijn i.i.g. reeds verdeeld wat de eerste beide singles betreft.

Black Mountain

Destroyer 24-05-2019 Jagjaguwar CD/LP/Digital Beluister: Future Shade

Boogie Lover

Stephen McBean haalde in 2017 eindelijk zijn rijbewijs, kroop achter het stuur van zijn Destroyer en voelde zich als een zestienjarige die voor het eerst écht het gevoel van vrijheid ervaarde. Dat vraagt natuurlijk om songs die passen bij een rit met zo'n muscle car alsook enkele nieuwe passagiers. Oordeel zelf of beide eerste songs voor jou het 'juiste' gevoel oproepen. Wat ons betreft blijft dit i.i.g. op en top Black Mountain zoals we ze graag horen.

Earth Full Upon Her Burning Lips 24-05-2019 Sargent House CD/LP/Digital Beluister: Cats on the Briar

The Colour of Poison

In de loop van hun dertig trips rond de zon is Earth steeds blijven vasthouden aan monolithisch minimalisme. Hun klankpallet is misschien veranderd - van seismische drone-metaal (Earth 2, 1993) over stoffige Morricone-texturen (Hex, 2005) tot meditatieve rock (Primitive and Deadly, 2014). Niet echter het onderliggende principe van soberheid en terughoudendheid, dat een constante blijft. Met hun nieuwste album brengen ze hun nummers terug tot een dynamiek gecreërd door het kernduo: Dylan Carlson op gitaar en bas en Adrienne Davies op drums en percussie.

King Hobo Mauga 31-05-2019 Weathermaker Music CD/LP/Digital Beluister: Hobo Ride

Listen Here

11 jaar na hun debuut hadden de heren Wiberg (zie boven), Gaster (Clutch) en Andersson (Kamchatka) er nog eens zin in, of de tijd ervoor. Destijds putte hun transatlantisch project uit traditionele Classic/Hard Rock met een fikse scheut Blues, al dan niet full steam ahead. Afgaand op de reeds uitgebrachte songs zijn de heren niet van plan dit concept te wijzigen noch anno 2019 te klinken. Onze dank hiervoor.

Verder nog in mei:

03-05-2019

Shehili, Myrath Jack Slamer, Jack Slamer Turn The Light On, Imminence Ofidians Manifest, Kampfar Death Becomes My Voice, Ringworm Berserker, Amon Amarth Violet Phase, Second Still Summer Of Sorcery, Little Steven & The Desciples Of Soul We Get By, Mavis Staples More Like Jesus, Jonathan Cain

... 10-05-2019 The New Routine, Port Noir Eternal Forward Motion, Employed To Serve Revelations of Oblivion, Possessed Hexhammaren, Martyrdöd Space Between, Sammy Hagar & The Circle

We Get By, Mavis Staples Rainford, Lee Scratch Perry Spirit, Rhye

...

17-05-2019

Weeping Choir, Full of Hell Demons, Savage Messiah Flesh & Blood, Whitesnake

Behold Electric Guitar, Paul Gilbert

Baby, Please Come Home, Jimmy Vaughan

...

24-05-2019

The Coffin Train, Diamond Head What Defines You, Of Virtue Veleno, Fleshgod Apocalypse

Origami, SOTO Amyl And The Sniffers, Amyl And The Sniffers

...

31-05-2019

Club Majesty, Royal Republic Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex, Gloryhammer Kämpfer, ToxPack Thy Messenger, Vader Humanicide, Death Angel

Tenderness, Duff McKagan

My Criminal Record, Jimmy Barnes

Shake and Bake, Left Lane Cruiser

...

Méér Album of the Year Metacritic

Ultimate Classic Rock

We claimen zeker niet volledig te zijn, dus als we jouw nieuwe worp zijn vergeten, laat het ons dan snel via email weten.

#albumreleases #nieuwereleases #nieuwealbums #newrelease #newalbums #newalbum #rhiannongiddens #thereisnoother #nonesuchrecords #perwiberg #headwithouteyes #despotzrecords #blackmountain #destroyer #jagjaguwar #earth #fulluponherburninglips #sargenthouse #kinghobo #mauga #weathermakermusic

bottom of page