top of page

Sounds | Carneia, Blood and Candy


WAKKERRRRRR WORRRRRDEUHHHH....met een nieuw nummer van onze eigen Post-Metal'ers Carneia! Blood and Candy is de voorbode van hun nieuwe album Voices of the Void dat op 3 mei verschijnt. We kunnen jullie reeds meegeven dat het een klepper van formaat wordt met alle typische ingrediënten in veelvoud erin: een geluidsmuur van jewelste met dynamische vocalen, sublieme songstructuren en ritme ten over.

Even voorstellen

Sinds 2008 zet CARNEIA zijn tanden in het post-metal genre. Geïnspireerd door bands als TOOL en FAITH NO MORE ontwikkelde de band in de loop der jaren een eigen smoel. Gelauwerd door pers en publiek voor hun eigenzinnige sound en hun intense live reputatie, is de tijd rijp voor een nieuwe worp. “Voices of the Void”, CARNEIA’s vierde album, creëert een eclectische geluidsmuur doordrongen van weldoordachte riffs van Jille Vandromme en Thomas Combes en gevarieerde stevige ritmes van Joppe Vandewalle (MIAVA). Dit alles wordt overgoten met een saus van krachtige zanglijnen door Jan Coudron (KING HISS) die het ene moment zachtjes zalven en je het andere moment vol op de kin raken. Het nieuwe album is geen licht verteerbare brok, maar eerder een 8-gangenmenu voor de fijn proevende muziekliefhebber. Een intense ervaring waarbij je door het getroebleerde hoofd van een zoekende ziel reist. Terwijl hij worstelt met zijn demonen en de onvermijdelijkheid van zijn genen, blijft hij een zwaar rotsblok koppig op een steile berg duwen. Vervaagt hij in de leegte van witte ruis of is er toch nog hoop?

bottom of page