top of page

Concertverslag | Geert Recycleert, The Jamm, Brugge


De immer sympathieke West-Vlaming Geert Bostyn ontstoft oude en soms vergeten pareltjes van songs. Pop, blues , country, folk, mainstream etc.

Alles kwam aan bod. Hij brengt de songs op zijn eigenwijze manier aan de man.

Een leuk geslaagd intiem concert waarin Geert ons meeneemt langs de wegen van vroegere hits…

Geert Bostyn (zang, gitaar, drumloops) brengt telkens een speciale muzikale gast met zich mee. De speciale in The Jamm te Brugge was niemand minder dan David Piedfort (gitaar, resonator gitaar en zang) gitarist bij The Scabs).

Wie is Geert Bostyn eigenlijk?

“Van jongs af aan ben ik gepassioneerd door muziek”, schets Geert Bostyn, die samen met zijn vrouw Katie sinds vorig jaar in Reninge woont, zijn muzikale loopbaan. “Vanaf mijn twaalfde tot rond mijn twintig jaar was ik zanger-gitarist. Met ons Roeselaars groepje Satisfy hadden we in de jaren ’70 wel enige faam. We vulden toen zaal ‘De Beurs’ gemakkelijk met meer dan duizend fans.”

Na die periode ontdekte Geert Bostyn zijn talent voor de basgitaar. “Ruim 25 jaar ging ik als bassist met heel wat Vlaamse artiesten de baan op”, zegt Geert. “Af en toe kom je dan mensen tegen waar je iets van opsteekt en die je verder helpen in je muzikale zoektocht. Ik noem het ‘The mening of playing music’. Marino Noppe was daarbij een goede mentor.”

Geert Bostyn is naar eigen zeggen een enorme natuurliefhebber en dierenvriend. “Daarom kozen mijn vrouwtje Katie en ik op een bepaald moment voor het mooie uitgestrekte Frankrijk”, vertelt hij. “We runden er een B&B, genoten van wandelingen en de omgeving. Maar na een tijdje haalde ik mijn gitaar terug uit de koffer en besefte ik onmiddellijk dat dit mijn ware passie en roeping was.”

De ‘Geert Recycleert’-formule kreeg beetje bij beetje vorm. “Na een vijftal jaar dagelijks oefenen kwam de zanger-gitarist in mij opnieuw tot leven en werd de drang naar Vlaanderen ons te sterk”, legt Geert uit hoe hij terug in de Westhoek belandde. “Reninge is een prachtig en heel mooi alternatief: rustig, landelijk en zo schoon.”

De nummerkeuze voor Geert Recycleert is geleidelijk ontstaan. “Tijdens het oefenen passeerden honderden nummers de revue”, zegt de zanger-gitarist. “Ik stelde vast dat ik het meest gepassioneerd werd door nummers uit mijn jeugd, mijn muzikale inprentingsfase zeg maar. Toevallig vormen deze nummers eigenlijk ook de basis voor de hedendaagse popmuziek. Harrison, Mc Cartney, Clapton en Lennon, maar ook Billy Swan, Bill Withers, Roy Orbison, Mark Knopfler, The Eagles, The Band, Steve Harley, Stealers Wheel , Otis Redding en uiteraard Elvis ontbreken niet.”

“Ik maakte een bewuste keuze voor nummers die men niet vaak meer hoort, en zeker niet live. Vandaar ‘recycleert’”, legt Geert Bostyn uit. “En het is ook een hint naar mijn groene ik.”

“Ik koos ook voor een akoestische duovoorstelling waar we muzikaal zeker aan ons trekken komen”, besluit Geert Bostyn. “Daarvoor doe ik telkens een beroep op een topmuzikant om mij te begeleiden. We proberen het publiek iets origineels te bieden . ‘Geert Recyleert’ is gemaakt en komt het meest tot zijn recht in een bruine kroeg. Maar ook op het grote podium staan we ons mannetje.”

 

bottom of page