top of page

News | Drie nieuwe namen van bij ons voor Suikerrock!


Drie nieuwe namen werden vandaag aangekondigd voor Suikerrock. Drie nieuwe namen van bij ons nog wel! We stellen ze even aan jullie voor.

Zwangere Guy, en geef toe, dat bekt veel beter dan zijn echte naam Gorik Van Oudheusden, speelt losjes tweemaal een uitzinnige AB plat, en zette zich, mede via STIKSTOF netjes op de Belgische hip-hop kaart. Je kent 'm dus uit de booming Brusselse hiphopscene, scherp uit de hoek komend, maar gedrenkt in sloten humor en performend alsof hij toch binnenkort moet bevallen. Zwanger is hij gelukkig enkel van uitstekendesongs, denk maar aan het beklijvende ‘Gorik Pt. 1’ of ‘Guy Funk’ met de inmiddels niet meer zwangere Selah Sue. ‘Wie is Guy?’ heet zijn onlangs verschenen debuut. Antwoorden op deze en andere existentiële vragen op zaterdag 27 juli @ Suikerrock 2019!

Scheuren en groeien, dat doen ze nog steeds bij SONS. Vorig jaar winnaars van de Nieuwe Lichting 2018 en al meteen absoluut fantastisch op de Suikerrock en Werchter mainstages. Tijdens het voorbije boerenjaar vonden ze gelukkig nog wat tijd om de studio in te duiken. Dit jaar keren ze dan ook boemerangsgewijs terug, gewapend met een debuutplaat die op 18 april verschijnt. 'Family dinner' gaat die plaat heten, maar de vlag zal de lading niet dekken. SONS blijft rauwe gitaarherrie, heel aanstekelijk jong en fris verpakt en gebracht. Remember de uppercut 'Ricochet' waarmee ze de StuBru jury van hun sokken bliezen, maar ook de nieuwe single ‘Naughty’ is een lekker rammelende oorwurm. Uw gsm kan u trouwens gewoon opladen terwijl u hem in de lucht steekt tijdens het optreden van SONS.

Ook Black Leather Jacket laten grauwe met grain doordrongen garagerock op je los zaterdag. Je kent ze van 'Troublemaker' waarmee ze het in 2017 tot finalist in de Nieuwe Lichting schopten, en zeker van het aanstekelijke 'Village people' waarmee ze tegenwoordig hoge ogen gooien in De Afrekening. Hun invloeden kan je zelf gaan beluisteren op een Spotify playlist die de band aanmaakte. Zoek even naar 'Spanklords by black leather' en je hebt een paar uur luisterfun. Maar invloedgewijs: denk Hives, Ty Seagall en die onvermijdelijke Black Sabbath.

Suikerrock 2019 vindt plaats van vrijdag 26 juli tot en met zondag 28 juli in het centrum van Tienen.

Reeds bevestigd voor het hoofdpodium op de Grote Markt:

Vrijdag 26 juli

 • Yves Paquet

 • Tom Odell

 • Tourist LeMC

 • Bazart

Zaterdag 27 juli

 • Black Leather Jacket

 • SONS

 • Zwangere Guy

 • Goose

Zondag 28 juli

 • Rob De Nijs

 • Nielson

 • Niels Destadsbader

 • Marco Borsato

 

#Suikerrock #tienen #sons #BlackLeatherJacket

bottom of page