top of page

Concerten in het vooruitzicht | april 2019


Naar welke concerten kijk ik deze maand uit, op welke concerten kan je me méér dan waarschijnlijk terugivnden én over welke concerten lees je hier dan nadien een verslag? Ik lijst even op en geef wat praktische info mee.

Larkin Poe

dinsdag 02 april, 19u00 La Madeleine, Brussel Info & tickets

Rebecca en Megan Lovell zijn twee zussen uit Atlanta met een voorliefde voor Amerikaanse roots- en soulmuziek. Als Larkin Poe maken ze een geheel eigen en moderne weergave van de traditionele Southern blues. Wanneer Larkin Poe rock en soul combineert met drumsamples, elementen uit de hiphop en prachtige vocale harmonieën, doet hun geluid soms zelfs aan pop denken. Venom & Faith zat in mijn top3 beste albums van 2018 en ik zag hen eerder in Keulen én Amsterdam aan het werk. Een must!

John J Presley

zondag 07 april, 20u Bar Mirwaar, Gent Info & tickets

"John J Presley is an electric bluesman, a natural born storyteller". Dat is wat je leest als je naar zijn website surft, en daar is geen letter van gelogen. Deze performer, afkomstig van Birmingham, groeide haast op op de podia van zijn thuisstad voor hij met zijn muziek naar Londen en uiteindelijk ook de rest van Europa trok. Zijn zang doet denken aan die van Tom Waits of Johnny Cash, de gitaren aan Jack White of Black Keys.

Na twee gigantisch succesvolle EP's verenigde hij de krachten met BMG en AWAL voor zijn debuutalbum.

Marissa Nadler

donderdag 11 april, 20u De Roma, Antwerpen Info & tickets

Met haar prachtige achtste plaat For My Crimes maakt de beroering in het werk van singer-songwriter Marissa Nadler uit Boston plaats voor rust en schoonheid. Na de duistere tocht doorheen haar ziel op voorgangers, meert ze aan met een plaat die haar gothic folk in zijn meest uitgepuurde vorm omvat. Zoals steeds balanceert ze op de grens tussen licht en duister, tussen de diepe krochten van de geest en het licht van een nieuwe, hoopvolle dag. Lees hier ons verslag van haar optreden in de Botanique (2018).

Louise Lemón

zaterdag 13 april, 21u Green Room (Roadburn), Tilburg Info & tickets

Ik zag een schitterend optreden in l'Aéronef (voorprogramma) nadat ik haar debuut Purge bombardeerde tot mijn album van 2018. De opvolger is van een gelijkwaardig niveau en dus MOET ik haar opnieuw aan het werk zien, deze keer in de Green Room op Roadburn, een meer intieme setting dus. Benieuwd of haar Death Gospel ook daar tot zijn recht komt.

Author & Punisher

zondag 14 april, 18u30 Green Room (Roadburn), Tilburg Info & tickets

Tristan Shone, schepper en brein achter Author & Punisher, combineert zijn opleiding als industrieel ingenieur met zijn passie voor kunst en beeldhouwwerk. A.d.h.v. zelfgemaakte 'precisie instrumenten', oftewel 'drone machines', maakt hij 'industrial noise/doom/drone'. Beastland uit 2018 greep me naar de keel. Benieuwd of hij die aggressie en donkere sfeer ook live adequaat kan weergeven.

All Them Witches

woensdag 17 april, 20u30 De Zwerver, Leffinge Info & tickets

Herleidt tot het drietal uit de beginjaren mixt ATW de classic rock van Led Zeppelin aan het duistere en meeslepende van sludge iconen als Sleep en Kyuss. En doet dat met een blendertje vol van de beste psychedelica die je kan vinden in Nashville, Tennessee! Live een moddervette mean machine, met echo’s van Black Sabbath tot Pink Floyd. Willie Nelson- style.

We zagen ook hen vorig jaar aan het werk in de AB en willen méér!

Een kleine greep uit het totaalaanbod:

These New Puritans | donderdag 04-04

Amyl & The Sniffers | maandag 08-04

Cherry Glazerr | dinsdag 09-04

Dawn | dinsdag 23-04

Blood Red Shoes | donderdag 25-04

Lambchop | zondag 28-04

Sarah McCoy | dinsdag 30-04

...

Les Ogres De Barback | vrijdag 05-04

...

Pavlove | maandag 01-04

Ian Clement + Lee Anderson | dinsdag 02/04

The Fuzztones | zaterdag 06-04

Hayseed Dixie | dinsdag 09-04

Lake Street Drive | dinsdag 23-04

Josh Rouse + Grant-Lee Phillips | woensdag 24-04

Eagle-Eye Cherry | zondag 28/04

The Bony King Of Nowhere | maandag 29-04 ... Trix

Author & Punishery | maandag 08-04

In Flames | woensdag 10-04

The Vintage Caravan + Black Mirrors | zaterdag 20-04

William Tyler | woensdag 24-04

Lysistrata | dinsdag 30-04

... Biebob

Katastroof | zaterdag 13-04 ...

De Roma Groundation | vrijdag 05-04

John Mayall | vrijdag 12-04

The Bony King Of Nowhere | dinsdag 30-04 ... Vooruit

Ertebrekers | woensdag 03-04

Ian Clement | donderdag 11-04 ...

Vandal X. | zaterdag 20-04

...

Steve Gunn | woensdag 03-04

Housewives | woensdag 24-04

Grant-Lee Phillips + Josh Rouse | vrijdag 26-04 ... De Zwerver Instant Karma | vrijdag 12-04 en zaterdag 13-04

Cave | donderdag 18-04

The Picturebooks | dinsdag 30/04 ...

4AD King Khan Louder Than Death | vrijdag 19-04

Vera Sola + Howe Gelb | zaterdag 27-04 ...

Het Entrepot Subshock #4 | zaterdag 13-04

...

The Tip | maandag 01-04

Mystery | woensdag 10-04 ...

Manu Katché | maandag 01-04

Alice On The Roof | vrijdag 05-04

Bodega | zaterdag 13-04

Yak | donderdag 18-04

...

Jouw club/agenda hier vermelden? Laat het ons snel weten via email.

bottom of page