top of page

5 x Belgisch Beton: 2019/03


Elke maand 5 degelijke Belgische 'betonbands' met hun nieuwe release vermelden? Is dat überhaupt mogelijk? We gingen in september 2018 de uitdaging aan en slagen er op vandaag nog steeds in.

Tips zijn altijd welkom.

Horses Of Rebellion

15-03-2019 Polder Records

Beluister: Soaking

11 nieuwe songs, zonder genade in een jas gestoken van metalen, maar erg melodieuze grooves. Wars van alle trends doen deze heren het al sinds 1999. En ze doen hun ding verdomme goed. Na Sandpaper Blues Kock Out (2011) en Surrounded By Enemies (2017) raast hun nieuwe worp als een denderende stoomlocomotief door onze speakers. De riffs knallen om onze oren en de bezieling druipt eraf. Of ze nu het Stoner pad bewandelen of het houden op compromisloze Hard Rock (&Roll), Cowboys & Aliens brengen kwaliteit en authenticiteit.

Nu maar duimen dat ze het zonder kleerscheuren uithouden en we hen regelmatig live aan het werk kunnen zien.

The Endless Endeavour

15-03-2019 Avantgarde Music

Beluister: Wither

In 2015 leverde DID hun debuut af. Op dit vervolg blijven ze trouw aan hun roots en staan ze opnieuw garant voor atmosferische Black Metal, Blackgaze en zelfs Post-Rock. Als vanzelf schakelen ze tussen kwaadaardige blastbeats en wanhopig geschreeuw tot zowaar een streep Gothic Rock. Thematisch spelen de vier Maneblussers met de eerder vreugdeloze emoties in het leven. The Endless Endeavour biedt het perfecte gezelschap tijdens winterse nadagen, wanneer de koude ons nog niet heeft losgelaten maar de dagen toch al wat langer worden. Een dualiteit die gevoed wordt door de zachte gitaarpartijen kenmerkend voor Blackgaze t.a.v. de gewelduitbartsingen zo typisch voor Black Metal.

The Void Within (EP)

23-03-2019 self released

Beluister: Strenuous

Zes jonge Stropkes brengen een mix van Thrash Metal en Metalcore! Verwacht je aan een lading snelle riffs, intense melodische hooks en hondsbrutale vocals...tweestemmige (!) grunts gebracht door Lendert en Michael. De tempowissels kenmerkend voor het genre alsook het sterke soleerwerk houden het geheel boeiend.

Met 7 nummers en een speeltijd van zo'n 30' bengelt The Void Within ergens tussen een EP en mini-album. Het is er i.i.g. eentje die mag gehoord worden.

Blue Lotus

Beluister: Blue Lotus

Hitherside is een deels Amerikaanse en deels Belgische Female Fronted Melodic Metal-band, gevestigd in Antwerpen. De band bestaat uit zangeres en songwriter Jennifer en multi-instrumentalist en songwriter, Sam. Hun muziek kan omschreven worden als aanstekelijke Metal met indrukwekkende gitaarriffs, weelderige texturen en catchy melodieën. Het album bevat een breed scala aan songs, van zware, lage riffs tot meer mainstream materiaal. De herkenbare vocals van Jennifer gaan van warm en luchtig tot krachtig en edgy. Haar zang blijft het hele album melodieus en wordt vaak geharmoniseerd.​

Cruel Words

29--03-2018 Naturmacht

Beluister: Butterflies

Déhà is een man met vele gezichten, een talent dat zich op héél wat projecten stort, steeds met een ongelooflijke drive en passie.

Na iets meer dan een jaar hard werken en volgend op een ernstige depressie is Cruel Words verschenen. Elementen van Sludge Doom en Post-Rock worden verweven tot een indrukwekkende verzameling aan allesverpletterende, loodzware, maar steeds melodieuze en emotionele nummers. Je voelt als het ware de pijn en toch dwarrelt er een gevoel van rust over je heen. Déhà tekent bovendien voor alle instrumenten, de productie én de artistieke richting.

Jouw nieuwe worp moet in ons volgend overzicht worden vermeld? Stuur ons dan snel een email!

bottom of page