top of page

Concerttip | Larkin Poe, La Madeleine (Brussel)


foto's: Maron Stills

Je wil je Roots Rock&Roll en Blues eens in een hedendaags kleedje, met een serieus stel cojones én zonder dat de tradities worden verloochent? Megan en Rebecca Lovell, oftewel Larkin Poe, bedienen je op je wensen. Mij hebben ze in de afgelopen 5 maand reeds tweemaal volledig ingepakt (lees mijn review van het optreden in Luxor, Keulen) en hun album Venom&Faith staat in mijn top 3 uit 2018.

Hun set in Bitterzoet (Amsterdam) van zaterdag 23 maart verliep gelijkaardig aan deze in Keulen. Geopend werd echter niet met het a capella Tom Devil, dat hun sterke tweestemmige zang in de verf zette, maar meteen de beuk erin met Summertime Blues. Bitterzoet is het zoveelste uitverkochte concert op deze tour en je ziet dat het de dames duidelijk plezier doet, temeer ze ook in Amsterdam op véél bijval en feedback vanuit het publiek mogen rekenen.

"Live music is NOT dead, it's alive and kicking" gooit Rebecca er enthousiast uit en dat lijkt nogal evident naar de 350 aanwezigen, maar het toont wel haar respect voor iedereen die is komen opdagen. Black Betty (de Lead Belly versie) blijft zalig om mee te brullen. De dames schakelen opnieuw moeiteloos van traditionals die in hun puurste vorm worden gebracht over eigentijdse Roots en Blues naar stevige Rock&Roll. Slidequeen Megan doet haar instrument janken en zorgt voor prachtig getimede backing vox, terwijl 'baby sister' Rebecca vocaal schittert met die krachtige, donkere stem van haar.

Geen Honey Honey deze keer, wel het even schitterende California King dat met een knipoog wordt ingeleid: "Are you feeling good? We've got a depressing song now to bring y'all back down.". Rebecca wisselt even haar elektrische gitaar in voor de banjo en tovert er het meest zalige geluid uit. Het iets ouder poppy Don't wordt achterwege gelaten en we krijgen het meer potige Run For Your Money in de plaats. Een goede keuze.

Ook die avond sluiten de dames af met de Robert Johnson cover Come On In My Kitchen, waarbij Rebecca het publiek induikt, iedereen vraagt de gsm's boven te halen en haar zo in de spotlights te plaatsen en ons al dansend nog eens van die sexy zwoele stem laat genieten.

Ik overdrijf (voor een tweede maal)?

Don't think so, maar aan jullie om mijn ongelijk te bewijzen en er op 2 april bij te zijn.

dinsdag 02 april, La Madeleine (Brussel)

Nieuwe single Honey Honey

bottom of page