top of page

News | Moods komt met eerste namen!


De zomer is op komst en daarmee ook onze jaarlijkse afspraak in de Brugse binnenstad, tijdens MOODS!. Ook dit jaar presenteren ze een mooie selectie aan muzikale toppers gespreid over vier gratis concertavonden op de Burg en vier intieme concerten op het binnenplein van het Belfort. Op vrijdag 26 juli bijten de Schotse tweelingbroers THE PROCLAIMERS de spits af op de Burg met hun folky popsongs. De dag nadien, op zaterdag 27 juli, zijn ERTEBREKERS aan de beurt. Het trio Flip Kowlier, Peter Lesage en Jeffrey Bearelle heeft met 'Crème' een nieuwe zomerse plaat uit die ze tijdens MOODS! aan het Brugse publiek komen voorstellen. Op vrijdag 2 augustus zet LES NÉGRESSES VERTES het Burgplein in vuur en vlam met hun exotische cocktail van punk, rock, jazz en wereldmuziek. Stilstaan is geen optie! Het laatste gratis Burgconcert, op zaterdag 3 augustus, neemt INTERGALACTIC LOVERS voor haar rekening. De lovers, onder leiding van frontvrouw Lara Chedraoui, mogen zich ondertussen tot 's lands beste bands rekenen en stellen ook live nooit teleur!

Voor de betalende concerten op het intieme binnenplein van het Belfort tekenen DANIEL NORGREN, VILLAGERS en HYDROGEN SEA alvast present. DANIEL NORGREN brak definitief door met 'Alasbury' in 2015 en is sindsdien een van onze favoriete exportproducten uit het hoge noorden. Hij komt op donderdag 1 augustus naar Brugge. VILLAGERS bracht dit jaar een nieuw album uit, waarop de indie folk band opnieuw een mooie evolutie toont. Benieuwd hoe zich dit op het podium vertaalt, op woensdag 7 augustus. Ook HYDROGEN SEA onderging een metamorfose. De band ging van duo naar kwintet en liet de computer voor wat het was. Het resultaat is een prachtig nieuw album met een geheel nieuw instrumentarium. Op woensdag 31 juli krijgen we het resultaat te horen tijdens MOODS!. Tickets en info via moodsbrugge.be.

bottom of page