top of page

News | The Kooks komen naar Dranouter!


Festival Dranouter geeft een pak nieuwe namen vrij voor de editie van 2-3-4 augustus 2019, waarvan dé verrassingen ongetwijfeld de aankondigingen zijn van de Britse succesformatie The Kooks en de Belgische hiphopkoning Zwangere Guy. Maar ook La Brass Banda, Jan De Wilde, Lenny & De Wespen, Lieven Tavernier, Black Flower en Sarah Jane Scoutenworden aan het lijstje toegevoegd samen met een reeks toppers uit de Vlaamse folkscene zoals Myrddin & Imre, Naragonia Quartet, Hot Griselda, De Garre van Kornee en Ethno Flanders. Op de affiche stonden al Tom Odell, Black Box Revelation, Novastar, Jasper Steverlinck, Tourist LeMC, Dead Man Ray, SX, Ibeyi... ..

Frontman Luke Pritchard is onder de indruk: anno 2019 schitteren The Kooks als nooit te voren. Hoewel de band intussen al meer dan 10 jaar bezig is, zijn de 4 mannen nog niets van hun charme verloren. Dat bewezen ze vorig jaar met een fenomenaal optreden op de Main Stage van Rock Werchter en een nostalgische, sympathieke passage tijdens De Warmste Week. Sinds augustus 2018 blinkt hun langverwachte nieuwe album "Let's Go Sunshine" in de rekken, waarvan single "All The Time" grijs gedraaid wordt op alle radiostations. Logisch dus dat hun optreden in de Lotto Arena van maart 2019 in een mum van tijd was uitverkocht.

In 2006 sloeg hun debuutplaat 'Inside In/Inside Out' in als een bom. Werkelijk elke single groeide uit tot een klassieke indierock meezinger. “Naive”, “Ooh La”, “She Moves In Her Own Way”... The Kooks passen perfect binnen het rijtje van Britpopbands zoals Editors, Arctic Monkeys en Kaiser Chiefs. De singles “Always Where I Need To Be” en “Do You Wanna” van op hun tweede plaat "Konk" (2008) doen dit succes moeiteloos over. Met "Let's Go Sunshine" tonen The Kooks dat ze keer op keer sterke albums afleveren volgens de beste Britrocktradities. The Kooks staan zondagavond in de Kayam.

​Tickets zijn te koop via de website www.festivaldranouter.be

#Dranouter #FestivalDranouter #thekooks

bottom of page