top of page

Sounds | The Black Keys - LO/HI


Vijf jaar. Zolang was het al geleden dat we nog eens iets gehoord hadden over The Black Keys. Zomaar uit het niets kregen we vorige week een nieuwe single op ons afgevuurd. Nadat beide frontmannen zich gefocust hebben op enkele soloprojecten zijn ze dus weer samen en brengen ze ook terug nieuwe muziek uit.

Lo/Hi is meteen dansbaar en deftige bluesrock, waar The Black Keys om bekend staan. Het lijkt wel alsof ze nooit gestopt zijn.

Een leuke beat en zelfs een gitaarsolo halfweg het nummer, meer moet dat voor ons niet zijn.

Het is echter onduidelijk of dit nieuw nummer de voorbode is van een nieuw album. De band liet in een interview in 2018 al weten dat er sowieso nieuwe muziek en ook een nieuw album komt, maar ze zullen eerst een manier moeten bedenken om minder lang en minder weg van huis te zijn. Redelijk vaag volgens mij, maar als het nieuwe album de stijl van dit nummer zou volgen, kunnen we dit alleen maar aanmoedigen.

 

bottom of page