top of page

News | Nieuwe namen voor Suikerrock!


Nadat eerder deze week het droevige nieuws kwam van Keith Flint, lid van The Podigy, zag Suikerrock een mooie headliner wegvallen. De organisatie zal hun best doen om een waardige vervanger te vinden.

Dan maar een pak nieuwe namen aankondigen. Op vrijdag krijgen we Tom Odell en Bazart en op zondag krijgen we naast de eerder aangekondigde Niels Destadsbader en Marco Borsato, nu ook Rob de Nijs en Nielson.

Tom Odell, de Britse singer-songwriter en pianovirtuoos, bracht eind vorig jaar zijn volledig zelf geschreven en geproduceerd derde album ‘Jubilee Road’ uit. Niet dat hij nog iets te bewijzen heeft, want sinds zijn debuut in 2013 gingen de platen van de jonge blonde god zomaar even 1,8 miljoen keer over de toonbank. ‘Another love’ werd een waanzinnige hit en opvolgers ‘Can’t I Pretend’, ‘Hold Me’, ‘Wrong Crowd’ en ‘Magnetised’ maakten van de nu 27 jarige Brit een sensatie. Grote podia inpakken, gewapend met slechts een piano en een gouden strot: het is alleen de groten gegeven. Tom Odell draait er echter zijn hand niet voor om, en treedt daarmee in de voetsporen van zijn grote voorbeelden Elton John en Billy Joel.

Bazart is al lang sant in eigen land en hoeft zich absoluut niet meer te bevestigen, maar hey, ze deden dat toch! Hun tweede album ‘2’ is er, en singles 'Grip (omarm me)' en 'Onder Ons' met Eefje de Visser liegen er alvast niet om. Laten we gerust spreken van een nieuwe voltreffer. Verwacht scheepsladingen zilveren -en bij 'Goud' uiteraard gouden- confetti over de Tiense Grote Markt. Bazart is immers sfeer, en geladenheid, en gouden songs, maar dat weet u reeds. De band die sportpaleizen en de grootste festivalweides van het land moeiteloos uit hun dak laat gaan, zal ook nu weer gensters slaan op Suikerrock.

Rob De Nijs is een icoon, een legende, één van de meest succesvolle artiesten van Nederland en Vlaanderen. Vorig jaar vierde hij zijn 75ste verjaardag, en volgend jaar staat hij een ‘whopping’ 60 jaar op de planken! Resultaat: een eindeloze reeks hits, die in het collectieve geheugen van elke Vlaming en Nederlander geprent zijn: ‘Malle Babbe’, ‘Het werd zomer’, ‘Het ritme van de regen’, ‘Zondag’, ‘Hou me vast’, ‘Banger hart’ om er maar enkele te noemen. Aan stoppen denkt deze éminence grise nog lang niet, en u aan meezingen waarschijnlijk ook niet op zondag 28 juli.

Nielson brak in het najaar van 2014 door in Vlaanderen met zijn megahit ‘Sexy als ik dans’. Eind vorig jaar verscheen zijn derde album, ‘Diamant’. Zijn nieuwe sound klinkt anders, voelt anders en ís anders: elektronisch, volwassen en internationaal. Het is een weerspiegeling van wie Nielson is geworden, sinds ‘De Beste Singer-Songwriter’ in 2012 zijn leven op zijn kop zette. Nielson brak door met ritmische, energieke en opgewekte nederpop, maar zes jaar later is het tijd voor het volgende hoofdstuk. Single ‘Ijskoud’ staat op dit moment al 18 weken in de Ultratop, en is niet weg te slaan van de Vlaamse radiostations.

Een mooi reeksje namen als je het ons vraagt, reden genoeg om die tickets voor Suikerrock te bestellen!

 

bottom of page