top of page

Sounds | The National - You had your soul with you


Dat er een nieuw album zat aan te komen en dat ze in augustus zowaar tweemaal op Pukkelpop staan, wisten we al een tijdje. Deze week losten ze echter ook hun nieuwe single You Had your soul with you. Hun nieuw album, dat I Am Easy to Find zal heten, komt uit op 17 mei.

Voor dat nieuwe album (alsook in deze nieuwe song), laat The National zich bijstaan door verschillende vrouwen. Een aantal namen zijn Sharon Van Etten, Brooklyn Youth Chorus, Lisa Hannigan, Mina Tindle, Kate Stables en Gail Ann Dorsey. Deze laatste krijgen we ook al te horen in dit nieuwe nummer.

In You had your soul with you krijgen we meteen de herkenbare sound te horen waar The National bekend voor staat. De song is (zoals zoveel liedjes van hen), eerder dromerig en zweverig. Dit laatste wordt nog benadrukt door de stem van Gail Ann Dorsey (ex-bandlid van David Bowie).

Gecombineerd met de tevens typerende drumbeat, krijgen we een boeiend en dynamisch nummer dat ons al doet verlangen naar hun nieuwe album dat in mei uitkomt.

Met dat album komt er ook een kortfilm van 22 minuten uit, die de muziek uit het album zal ondersteunen. We mogen het echter niet zien als een lange videoclip, maar volgens de band moeten we het nieuwe album en de kortfilm zien als "twee speels vijandige zusters die maar wat graag van elkaar stelen".

Veel om naar uit te kijken dus, zeker ook naar hun dubbelconcert op Pukkelpop dit jaar, naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van de groep.

 

#Thenational #Sounds #Pukkelpop

bottom of page