top of page

5 x Belgisch Beton: 2019/02


Elke maand 5 degelijke Belgische 'betonbands' met hun nieuwe release vermelden? Is dat überhaupt mogelijk? Aan ons om de uitdaging aan te gaan. Aan jullie om te oordelen. Tips zijn altijd welkom.

The Taint

16-02-2019 self released

Beluister: Ghost Trees

De Lommelse band High Inquisitor Woe ontstond als een tweemansproject in 2014. Hun voornaamste doel was een mengeling van traditionele doom metal en andere zware genres creëren met Conan The Barbarian en Hunter S. Thompson als voornaamste tekstuele invloeden. Ze brachten een eerste EP "Liquid Times" uit in 2015, waarna ze tijd namen om een stabiele line-up te vinden en een debuut album te schrijven. Dat debuut, "The Taint", is nu uit en de tijd is gekomen dat High Inquisitor Woe hun plaats in het muzieklandschap opeist. Verwacht 57 minuten aan epische doom voor fans van Candlemass, Reverend Bizarre, Sleep, Black Sabbath en Venom.

Thriving Force

22-02-2019 Freya Records

Beluister: Utopia

In Motion is een project dat draait rond Tom Tee, die onder deze naam een reeks eigen nummers uitbrengt. Hij deed dat eerder onder de noemer Entering Polaris (Prog/Power Metal). In Motion staat dan weer voor zijn melodieuze Death/Trash Metal kant. De complexe nummers bulken van aggressie en sfeer en worden gebracht door maar liefst 9 gastzangers met elke hun eigen karakteristiek geluid. De inlvoeden zijn velerlei en gaan van Gojira over Hacride tot zelfs Rush. Thematisch zoekt Tom het metafysiche in een brede Sci-Fi context op, mijmerend over de rol van de mens en de goden in de mysterieuze en verafgelegen toekomst van ons universum.

The New Chapter (EP)

22-02-2019 self released

Beluister: Disconnect Reset

Deze EP staat letterlijk voor een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de band. Zoals de songtitels suggereren, moesten ze de RESET knop indrukken en gedeeltelijk breken met het verleden. Geen vergelijken meer met hun inspiratiebronnen noch hun link met Metalcore. Wel een rebranding van hun sound: een dodelijke cocktail van Death en Thrash Metal. We horen efficiënt geplaatste melodieën naast een frisse dosis aan agressie en grimmigheid. Het tempo van de nummers ligt ook een stuk hoger en de breaks zijn messcherp. Toch even vergelijken met bands als Fear Factory en Strapping Young Lad, zonder deze echter te kopiëren.

Defiant (EP)

02-03-2019 Dust & Bones

Beluister: Death Of The Sun

Progressive Metal en Stoner Rock, met flitsen Grunge. Het geluid van dit Gentse viertal wordt gekendmerkt door zware riffs, proggy melodieën en grungy vocals. Na een eerste single in 2017 pakt LEP nu uit met hun debuut EP: een concept gebouwd rond traumatische ervaringen en de vergankelijkheid van ons bestaan. De invloeden opgelijst zijn niet mis, met namen als Mastodon, Meshuggah, Deftones, AIC, etc. Neen, zo ver staan deze jonge wolven nog niet, maar hun eerste worp klinkt i.i.g. veelbelovend.

Faith (EP)

12-2018 self released

Beluister: The Pain

ATF brengt Thrash en Groove Metal beïnvloedt door Machine Head en Sepultura. Opgericht in 1993 door Geert Heernaert en Mario Soen die respectievelijk gitaar, zang en bass voor hun rekening namen, kende de band heel wat personeelswissels vooral op drums en lead gitaar. Na een pauze pikten de heren in 2014 de draad terug op en pakten ze in december 2018 uit met een nieuwe EP. Het geluid blijft ook op vandaag zéér herkenbaar, al is het misschien doorheen de jaren toch een stuk potiger geworden. Ideaal voor een stevig potje headbangen dus.

Jouw nieuwe worp moet in ons volgend overzicht worden vermeld? Stuur ons dan snel een email!

bottom of page