top of page

Dranouter komt met eerste namen!


Sinds dinsdag kon je op de sociale media van Dranouter elke dag een nieuwe headliner ontdekken van Dranouter Festival 2019.

De eerste aangekondigde namen zijn The Young'uns, MAZ, Mile Twelve en TURFU.

The Young'uns zijn uitgegroeid tot een van de meest geliefde acts binnen de folkmuziek dankzij hun unieke act: sterke songs, betoverende harmonieën en pittige humor. Hun vierde album 'Strangers' werd zelfs bekroond met ‘Best Album’ bij de BBC Radio 2 Folk Awards!

MAZ - Deze Canadese band neemt je mee op een muzikale ontdekkingstocht die het erfgoed van Québec doet opleven. Hun derde album "ID" sleepte een hele reeks nominaties in de wacht. In een flow van traditionele muziek, jazz en elektro, jongleert de Canadese groep MAZ met oud en nieuw.

Mile Twelve - Hun debuutalbum 'Onwards' katapulteerde de band naar de top binnen de bluegrass charts. De reden van hun snelle opmars? Mile Twelve beweegt tussen traditionele bluegrass klassiekers, origineel eigen materiaal en hun vrije interpretatie van popsongs.

Geïnspireerd door techno, repetitieve muziek en trad bouwt TURFU een feestrepertoire op. De twee heten je nu al welkom op de dansvloer in De Voute.

Dranouter Festival gaat dit jaar door op 2,3 en 4 augustus 2019.

bottom of page