top of page

La Morgue - Nieuw podium op Alcatraz


Zo heel nu en dan moet je als festivalorganisatie open durven staan voor nieuwe visies. Dat kan een aanpassing zijn aan het huidige concept, gebaseerd op ervaringen en andere inzichten of simpelweg een zot idee. Of een combinatie van de twee!

Tijdens de komende editie van Alcatraz, zal men EL PRESIDIO terug in de oorspronkelijke tent onderbrengen. Dit maakt dat ze in deze mooie, ronde circustent plaats over hebben voor een derde podium (naast Prison en Swamp). Dit derde podium gaat La Morgue.

Gelegen naast de GRAVEYARD zal ‘het lijkenhuis’ een uitvalsbasis worden voor voornamelijk Belgische bands die diep in de underground geworteld zitten. De pikdonkere tent wordt een plaats waar zich veeleer obscuur grut gaat verzamelen. Ofwel bands die lak hebben aan grote podia en pas tot hun volle recht komen in een met sulferdampen voltrokken krocht waar de geur van onheil hangt. Muzikanten die licht schuwen en pas tot ontbolsteren komen eenmaal de duisternis het overneemt. En zo zijn er tegenwoordig heel wat steengoede bands actief. Internationaal, maar zeker ook in eigen land. Een band als Amenra zou gerust als gemene deler kunnen beschouwd worden in het concept dat we voor ogen hebben, ware het niet dat de band reeds zo tot de verbeelding spreekt (en dat geheel terecht!) dat een groter podium voor hen eerder een noodzakelijk ‘kwaad’ is geworden. Edoch is het de sfeer die deze band uitstraalt die zal nederdalen over La Morgue.

Sludge, post, doom, death, stoner en black: fuzz, hand in hand met goor en verderf! Hoe kan dat verkeerd gaan met bands als het Duitse THE SPIRIT & DESERTED FEAR, WOLVENNEST, HEMELBESTORMER, PSYCHONAUT en ALKERDEEL, bands die er geheel in eigen stijl de ‘sfeer’ zullen weten in te brengen. In de met rook gevulde reuze-tipi zullen ook (psychedelische) stoner bands als MAUDLIN, BLACK MIRRORS, COWBOYS AND ALIENS, FIRE DOWN BELOW, (Het Nederlandse) AN EVENING WITH KNIVES, MIAVA, TANGLED HORNS, (het Franse) GLOWSUN of de geweldenaars van het powertrio SPEEDÖZER uitermate tot hun recht komen. Cowboys And Aliens speelt er voor de gelegenheid zelfs integraal hun eersteling, nog steeds een stonerparel die makkelijk de concurrentie aan kan met alles wat de voorbije decennia uit Palm Desert kwam overgewaaid. De meerwaardezoeker vindt op Alcatraz met La Morgue een festival binnen het festival. Vijftien bands (vijf per dag) die, los van de resterende programmatie, voor een aparte beleving zullen zorgen in een aangepast kader. Een bevlogen ‘space trip’ recht naar ‘middle earth’. Voor sommigen hun vertrouwde habitat, voor anderen een bevreemdende ontdekkingstocht.

#Alcatraz #LaMorgue

bottom of page