top of page

Soilwork & Carnation op Alcatraz!


Volgende bands voor Alcatraz 2019 zijn Soilwork & Carnation!

Zoals veel bands die begonnen halverwege de jaren negentig, evolueerde de muziek van deze Zweden later naar moderne groove metal met hier en daar zelfs een tijdelijke scheut metalcore. Gelukkig zit het wel snor met het schrijverstalent van deze heren en hebben zij hun metalcoreperiode achter de rug.

De Belgische death metalband Carnation heeft de voorbije jaren niet stilgezeten en hard gewerkt. Met de EP ‘Cemetery Of The Insane’ (2015) leverden ze een sterk visitekaartje af. Tal van optredens op allerlei festivals – die hen zelfs tot in het verre Japan en Brazilië brachten – volgden. Carnation werd begin dit jaar opgepikt door het grote Franse label Season Of Mist, dat vorige zomer hun langverwachte debuutalbum uitbracht. ‘Chapel Of Abhorrence’ is een knappe plaat die de hoge verwachtingen haast moeiteloos wist in te lossen.

Alcatraz gaat dit jaar door van 9 tot 11 augustus 2019 in Kortrijk.

#Alcatraz

bottom of page