top of page

News | Joe Jackson komt naar Cactusfestival 2019!


Na de eerdere bevestigingen van o.a. OSCAR AND THE WOLF, BLOC PARTY, BAND OF HORSES en NENEH CHERRY voegt Cactus met JOE JACKSON één van dé legendes van de Europese rock- en popscene toe aan haar affiche van 2019. Jackson komt op zaterdag 6 juli voor een exclusief festivalconcert naar het Minnewaterpark in Brugge. Een herkansing voor wie geen tickets wist te scoren voor zijn concerten in AB en De Roma dit voorjaar, die in een mum van tijd uitverkocht waren.

De Brit JOE JACKSON wou eigenlijk schrijver worden, maar dat draaide anders uit. Gelukkig maar, want Jackson bleek een geboren muzikant. Het begon allemaal in 1979 met z'n eerste album 'Look Sharp!' en de daarbij horende hits 'Sunday Papers', 'Is She Really Going Out With Him' en 'Fools in Love'. Wat daarop volgde was een indrukwekkende carrière, die ondertussen veertig jaar omspant, waarin Jackson experimenteerde met zowel pop, rock, new wave, klassieke muziek, blues als jazz en een resem tijdloze songs bij elkaar schreef waaronder 'The Harder They Come', 'Real Men', 'Be My Number Two' en 'Slow Song'. Ondertussen is Jackson met 'Fool' aan z'n twintigste langspeler toe, opnieuw een ijzersterke plaat. Bij momenten jazzy, met een vleugje klassiek, maar altijd helemaal 'Joe Jackson' door z'n herkenbare sound en stemgeluid. In het zog van de nieuwe plaat is er de 'Four Decade-tour', met twee voorjaarsconcerten in België die allebei in minder dan een uur tijd uitverkocht waren! De herkansing komt er op zaterdag 6 juli op Cactusfestival, waar Jackson een greep uit z'n imposante oeuvre brengt, gecombineerd met nieuw werk.

Cactusfestival 2019 gaat door in Brugge van 5 tot 7 juli 2019.

#Cactusfestival #Cactus #JoeJackson

bottom of page