top of page

Nieuwe releases: februari 2019


Aan het begin van elke maand geven we een overzicht van enkele nieuwe releases voor die maand. Het gaat hier om albums die we hoogstwaarschijnlijk zullen bespreken. Helemaal onderaan een overzicht per week met nog wat nieuw materiaal.

Ryan Bingham American Love Song 15-02-2019 Axter Bingham Records CD/LP/Digital Beluister: Wolves Jingle and Go We hebben er 4 jaar op moeten wachten, maar nu verschijnt uiteindelijk het nieuwe werk van Ryan Bingham. Country, Blues en Rock&Roll is wat we mogen verwachten op American Love Song. Met 15 nummers een collectie om van te snoepen. Beluister hier reeds een uitgekleede versie van Wolves en de gritty roadhouse stomper Jingle and Go.

Op 6 mei kan je hem trouwens in de Ancienne Belgique aan het werk zien. Mis dat niet!

Adia Victoria Silences 22-02-2019 Atlantic Records / Warmer Music Belgium CD/LP/Digital Beluister: Dope Queen Blues Different Kind Of Love Het tweede album van Adia Victoria focust op creatie als antwoord op onderdrukking, op de kracht van stemmen ook al werden ze het zwijgen opgelegd of genegeerd. Thema's die ze aansnijdt zijn verslaving, mentale ziekte en sexisme. De teksten van de jonge woordkunstenares uit Nashville zullen er opnieuw geen doekjes om winden.

Live op 29 maart in De Roma. Nog eentje om niet te missen.

Wheel Moving Backwards 22-02-2019 Odyssey Music Network CD/LP/Digital Beluister: Vultures Where The Pieces Lie Een adembenemende collage van progressieve rock, grunge en filmisch aandoende sferen die verschillende richtingen uitgaan en de luisteraar uitdagen. Eén Brit en 3 Finnen die duidelijk fan zijn van Tool, niet op dat nieuwe album konden wachten en dus zelf maar aan de slag gingen. Hun debut zal de fans van eerder genoemde band zeker aanspreken. Of gaan ze net iets te ver datzelfde straatje in? Het klinkt allemaal i.i.g. top.

Candlemass The Door To Doom 22-02-2019 Napalm Records CD/LP/Digital Beluister: The Omega Circle Astorolus - The Great Octopus Johan Längqvist - de stem van klassieker Epicus Doomicus Metallicus uit 1986 - is terug! Op hun 12° album, hun eerste in 7 jaar, gaan ze verder in hun 'eigen onnavolgbare' stijl: een hommage aan rifflord Tony Iommi, die trouwens even komt soleren op Astorolus. Voor fans van traditionele Doom Metal.

Als special guest bij Ghost, morgen in de Lotto Arena.

Dream Theater Distance Over Time 22-02-2019 InsideOut Music CD/LP/Digital Beluister: Untethered Angel Fall Into The Light Album #14 van de Prog Metallers wordt een stuk 'heavier' dan de in 2016 verschenen voorganger. Ook strakker en meer gefocust als we de PR-machine mogen geloven. De nummers werden op 18 dagen geschreven, geen enkele song gaat over de 10' en qua totale duur blijft alles mooi onder de 60'. Een verademing of eerder schrikken voor de diehards?

Om hen live aan het werk te zien moet je al een serieus stuk over de landsgrenzen heen. Tenzij er toch nog een BE datum wordt toegevoegd?

Verder nog in januari:

01-02-2019

Within Temptation, Resist Soen, Lotus Mörglbl, The Story Of Scott Rötti DieKlute, Planet Fear Set It Off, Midnight White Lies, Five Tiny Ruïns, Olympic Girls Nina Nesbitt, The Sun Will Come Up, The Seasons Will Change Beirut, Gallipoll Girlpool, What Chaos Is Imaginary Cassadee Pope, Stages harriett Brown, Mall Of Fortune ... 08-02-2019 Beast In Black, From Hell With Love Ribozyme, Argute Bob Mould, Sunshine Rock Cass McCombs, Tip Of The Sphere Jessica Pratt, Quiet Signs Mercury Rev, The Delta Sweete Revisited Xiu Xiu, Girl With The Basket Of Fruit Michael Chapman, True North ...

15-02-2019

Avantasia, Moonglow Diabolical, Eclipse Rotting Christ, The Heretics Herod, Sombre Dessein Crystal Lake, Helix Avril Lavigne, Head Above Water Flordia Georgia Line, Can't Say I Ain't Country Millencolin, SOS Tedeschi Trucks band, Signs Robert Ellis, Texas Piano Man Jonny Nash, Make A Wilderness ...

22-02-2019

Delain, Hunter's Moon Overkill, The Wings Of War Aenimus, Dreamcatcher The Claypool Lennon Delirium, South Of Reality Rhapsody Of Fire, The Legend Goes On To The Rats And Wolves, Cheap Love Julia Jacklin, Crushing Lily & Madeleine, Canterbury Girls The Strange, Echo Chamber ...

We claimen zeker niet volledig te zijn, dus als we jouw nieuwe worp zijn vergeten, laat het ons dan snel via email weten.

#albumreleases #nieuwereleases #nieuwealbums #newalbum #newmusic #newrelease #ryanbingham #americanlovesong #adiavictoria #silences #wheel #movingbackwards #candlemass #thedoortodoom #dreamtheater #distanceovertime #axsterbinghamrecords #atlanticrecords #warnermusicbelgium #odusseymusicnetwork #napalmrecords #insideoutmusic

bottom of page