top of page

Lijstjes in RAW - De lijst van Pieter


Eindejaarstijd is lijstjestijd! We vroegen onze medewerkers naar hun beste albums, beste concerten en onze fotografen natuurlijk naar hun beste beelden van 2018!

We sluiten de reeks af vandaag met onze hoofdredacteur Pieter Bouckhout.

 

Beste Concerten

  1. Editors – TW Classic

  2. Marmozets, Aeronef Lille (FR)

  3. The National – TW Classic

  4. Equal Idiots - Leffingeleuren

  5. Frank vander linden – Dranouter

Mijn top 5 concerten van dit jaar, zeer moeilijk om er een vijftal uit te pikken die er echt uitspringen. Op vijf begin ik met het magische en heel intieme concert van Frank Vander Linden (De Mens) op Dranouter in de Kerk. De concerten in de Kerk op Dranouter blijven altijd hangen door de setting en akoestiek, maar deze was echt wel top.

We gaan door met sterren uit eigen land. Voor het tweede jaar op rij stonden Equal idiots op Leffingeleuren. Waar het vorig jaar misschien nog wat zoeken was, zag je dit jaar toch wat een evolutie deze band op een jaar tijd heeft doorgemaakt. Goed en energiek concert, dat de zaal volledig op zijn kop zette. Zeer mooie afsluiter van de tweede festivaldag.

Verder in mijn top 5, twee bands die me dit jaar wisten te verrassen. Op 3 ga ik voor het concert van The National op TW Classic. Een band die ik tot twee jaar terug amper kende, heb ik dankzij mijn vriendin dit jaar beter leren kennen. Live een pak beter dan op cd, dan ook verdiend op drie in mijn lijstje dit jaar.

De andere band die me dit jaar ongelofelijk verrast heeft was Marmozets. Een band die voor mij totaal onbekend was, tot onze reporter me meevroeg omdat hij dacht dat ik dat wel goed ging vinden. Terecht, zo blijkt! “From clean to scream in one breath!”. De stem van de lead zangeres Rebecca Macintyre verraste mij volledig en de punkbeats erbij maakten mij instant fan!

Omdat je toch één concert bovenaan moet zetten ga ik (opnieuw) voor een concert van op TW Classic dit jaar. Al enkele jaren fan van Editors en ik zag ze dit jaar tweemaal aan het werk, in het Sportpaleis en op TW Classic. Het concert op TW Classic was echter nog een pak beter dan in het Sportpaleis. Meegezongen van begin tot eind en als alfsuiter No sound but the wind volledig akoetisch, meer moet dat niet zijn. Als ik terugkijk op de concerten van dit jaar, staat deze qua beleving op één.

 

Beste concertfoto's

  1. Bombus, Ancienne Belgique, Brussel

  2. First Aid Kit, Aeronef, Lille

  3. Gogol Bordello, Dranouter

  4. Solitude Within, Plectrumfestival, Ichtegem

  5. Yevgueni, Staf Versluys, Bredene

"Photography isn't about capturing moments, it's about making memories"

Al enkele jaren mijn slagzin als het om fotograferen gaat. Ik probeer niet alleen een momentopname van het concert weer te geven, maar een herinnering te maken aan dat concert. Met mijn foto’s probeer ik de emotie (Gogol Bordello), de intimiteit (Yevgueni), het showelement (Solitude Within) of de energie/dynamiek van het concert (Bombus en First Aid Kit) weer te geven. Elke foto neemt me meteen terug naar dat concert en brengt me zo een mooie herinnering.

Uit naam van het volledige Brothers in RAW-team wens ik jullie een vrolijk kerstfeest en een sprankelend 2019!

 

bottom of page