top of page

5 x Belgisch Beton: 2018/04


Elke maand 5 degelijke Belgische 'betonbands' met hun nieuwe release vermelden? Is dat überhaupt mogelijk? Aan ons om de uitdaging aan te gaan. Aan jullie om te oordelen. Tips zijn altijd welkom.

Stone Of The Fifth Sun (EP)

14-12-2018 Polderrecords

Beluister: Jaguar

Nog een Belgische band die geen nood heeft aan een zanger. Dit trio brengt Stoner-/Spacerock en klinkt lekker old school. Zware, wervelende grooves, vooruit denderende beats en een vette baslijn erover...deze jongens smelten rotsen om tot lava. En toch blijft alles ook lekker dansbaar, I kid you not! Probeer maar eens stil te staan wanneer je hun wind of regen (mèt vocalen) over je heen krijgt. Check hun FB pagina voor aankomende optredens, waaronder een 'unplugged' set in Gent op 6 januari.

Post Mortem

14-12-2018 Inverse Records

Beluister: Too Close To Me

Splendidula uit Genk werd in 2008 opgericht werd. Na enkele veranderingen in de line-up evolueerde de muziek naar een mix van intense en moderne Post, Sludge & Doom Metal. Het tweede album Post Mortem werd opgenomen in Splendidula’s eigen studio. Stevige riffs en drum beats worden afgewisseld met atmosferische passages.Kristien’s betoverende zang en de stevige schreeuw van gitarist Pieter creëren een uniek vocaal contrast. Post Mortem kent verschillende sferen en overschrijdt de grenzen van muzikale genres.

Blackness in May (EP)

22-12-2018 self released

Beluister: full (promo) EP

Dèhá is geen gewone jongen. Met deze promo-EP kondigt de veelzijdige muzikant zijn nieuwe album Cruel Worlds aan. Zoals steeds zijn emotie en kracht de basisingrediënten voor zijn atmosferische Sludge/Doom Metal. Vocaal trekt hij alle registers open, gaande van zachte, fluisterende passages tot depressieve oerscreams. Met twee nummers die - al dan niet in een andere versie - ook op Cruel Worlds terug te vinden zullen zijn, een cover en een onuitgebracht nummer doet Dèhá ons nu reeds verlangen naar zijn nieuwe Opus.

Hymn Of The Cosmic Man

07-2018 Ripple Music

Opgericht in september 2016, getekend door het Californische Ripple dat hun debuut wereldwijd uitbracht en deze zomer reeds uitpakkend met hun tweede worp. De vier van FDB blijven i.i.g. niet bij de pakken zitten. Hun Stoner/Psychedelische/Doom Rock/Pop kent invloeden van Fu Manchu over Kyuss tot Tool...om maar even de meest in het oor liggende referenties te gebruiken. Net die muziek die er bij ons héél erg vlotjes in gaat. Laat de optredens er maar aankomen!

Eternal Devastation

05-2018 self released.

Beluister: Filth & Decay

Bruut geweld afkomstig uit Gent/Kortrijk. De 5-koppige band werd gestart in de zomer van 2007 en trakteert ons op Blackened Deathcore. Eternal Devastation verscheen dit voorjaar. Laat je meeslepen door de "warground" van riffs,breakdowns en singalongs. Ons konden ze ei zo na verleiden tot een stevig potje headbangen...hadden die oude, versleten nekspieren nu maar eens mee gewild.

Jouw nieuwe worp moet in ons volgend overzicht worden vermeld? Stuur ons dan snel een email!

bottom of page