top of page

5 x Belgisch Beton: 2018/03


Elke maand 5 degelijke Belgische 'betonbands' met hun nieuwe release vermelden? Is dat überhaupt mogelijk? Aan ons om de uitdaging aan te gaan. Aan jullie om te oordelen. Tips zijn altijd welkom.

Era (EP)

16-11-2018 xxxxxxxxxxxxxxxx

Beluister: The Mist

Deze metalheads laten er geen gras over groeien: dik anderhalf jaar na hun debuut blazen ze ons omver met nieuw werk. ERA neemt je mee op een reis doorheen 4 'chapters' in het leven, van zelfvernietiging tot de zoektocht naar verlossing. Muzikaal worden de grenzen verlegd door toevoeging van bijkomende échte instrumenten (geen 'fake shit' dus): hammond, grand piano, saxofoon, cello, een 35-koppig koor én...guest vocals door o.a. Marcela Bovio, Jonas Renkse, Jens Bogren én....Tijs Vanneste. BAM!

No Ergo Dimittas (EP)

10-11-2018 selfreleased

Beluister: Dante

Geen band maar een cult, opgericht in 2017. Hudiç brengen donkere, melodieuze en sfeervolle Death/Black/Doom/Groove Metal. Hun eerste EP omschrijven de 5 heren (nemen we aan, gezien we enkel de eerste letter van hun naam kennen) als 'hate, mystic and poetry', waarbij elk nummer een ander verhaal verteld. Straffe kost wat mij betreft!

Selftitled (EP)

4-11-2018 selfreleased

Beluister: full digital album

Melodieuze Heavy/Doom Metal met pompende riffs . Op hun debuut voorspelt het zestal de ondergang, ttz de vernietiging van onze planeet, de uitroeiing van de mensheid en de lancering richting een ijskoude, zwarte ruimte. De (nieuwe) start klinkt echter veelbelovend en doet ons verlangen naar een eerste optreden en...nog méér muziek.

selftitled

21-04-2018 selfreleased

Beluister: full digital album

Dit Belgisch/Nederlands power trio werd opgericht na een jam sessie in september 2017. Kort erna doken Ron, Rob en Rob de studio in om op 2 dagen 6 nummers live in te spelen. Roadburn werd de eerste vuurdoop en op zaterdag 15 december staan de heren met DeWolff in de AB Club. Hun stevige, groovende rock met stoner/psychedlische invloeden kan ik héél erg smaken. Ik ben fan!

Swarm

Januari 2018 LOU

Beluister: full digital album

Een post-apocalyptisch sfeertje, weemoedige en melodieuze gitaarlijnen, een ronkende bas en strakker-dan-Maggie-De-Block's-string-drumgeroffel. De stijl van muziek omschrijven ligt niet voor de hand. Doordat de bandleden een ruime muzieksmaak hebben, proberen ze zoveel mogelijk van die invloeden in hun muziek te verwerken. En als je geen passende zanger kan vinden, dan hou je het toch gewoon instrumentaal, right? Swarm staat er i.i.g. als een huis....een erg melodieus en potig huis.

Jouw nieuwe worp moet in ons volgend overzicht worden vermeld? Laat het ons weten!

bottom of page