top of page

Concerten in het vooruitzicht: december 2018


Naar welke concerten kijk ik deze maand uit, op welke concerten kan je me méér dan waarschijnlijk terugivnden én over welke concerten lees je hier dan nadien een verslag? Ik lijst even op en geef wat praktische info mee.

Woensdag 5 december, 20u l'Aéronef, Lille (FR) Info & tickets

De Zweedse zusjes betoverden het Belgisch publiek in de AB (2017), op Rock Werchter (2018) én net nog in De Roma. Dit jaar verschenen Ruins en Tender Offerings (EP), opnieuw schitterende releases voor wie van folk/indiefolk en americana houdt. Live steken ze gewoonlijk een tandje bij met hun full band performances. Absoluut meepikken!

Vrijdag 7 december, 19u30 Lotto Arena, Antwerpen Info & tickets

A Perfect Circle kwam hun langverwachte nieuwe album ‘Eat The Elephant’ voorstellen op GMM en schitterde daar als headliner op de main stage met een show die HUMO met 5 sterren bekroonde. en De Morgen omschreef als 'Subliem. Verfijnd. Wondermooi.'

Met Chelsea Wolfe als special guest beloofd de avond extra interessant te worden. Één van de meest intrigerende en strafste vrouwen in de rock- en metalscene. Eentje waarvan je het oeuvre niet zomaar kan vastpinnen op één genre wanneer er in de muziek elementen van black metal, drone, ambient, psychedelica, goth en zelfs folk verwerkt zitten.

Zondag 9 december, 19u l'Aéronef, Lille (FR) Info & tickets

Na zijn 'chamber pop' periode onder de noemer Birdmask, pakt Michael Gagneux het nu al een paar jaar een ietsje steviger aan. Zeal & Ardor combineert negro spirituals met black metal en melodic death metal. Huh?? Jawel, een knettergekke combinatie, maar eentje die werkt. Ooit begonnen als een solo project wordt Gagneux nu bijgestaan door een full band. Op Stranger Fruit (2018) ontketenen Zeal & Ardor al hun duivels. Live een erg geladen en dynamische belevenis op zich. Een must dus!

Woensdag 13 december, 20u l'Aéronef, Lille (FR) Info & tickets

Louise Lemón verzorgt het voorprogramma maar krijgt van ons de 'main stage'. Haar debuut Purge scoorde hier een dikke vette 90/100 en haar 2 nieuwe songs halen hetzelfde niveau. Dat beloofd voor haar nieuwe album dat ergens in 2019 zal verschijnen. Of haar death gospel ook live zal overkomen? Daar twijfelen we niet aan. Dit wordt één van onze topper van het jaar.

Dewolff & RRRags Zaterdag 15 december, 20u Ancienne Belgique (Club), Brussel info | Tickets

Psychedelische rock uit Geleen (NL) met een portie sexy southern swagger. Het wordt dus opnieuw zweten in de Club. Niet in het minst omdat 'onze eigen' RRRags het publiek zullen opwarmen met hun zware, groovy rock.

Clutch Zondag 16 december, 20u

Ancienne Belgique, Brussel info | Tickets

Clutch uit Maryland is één van de hardst werkende bands in de industrie. Met gemiddeld zo'n 150 concerten per jaar, en dat reeds gedurende 28 jaar én in dezelfde bezetting, zijn deze jongens zo geroutineerd dat niets hen van hun stuk kan brengen....ook last minute changes in hun stellist niet. Die setlist wijzigt trouwens traditigetrouw elke avond met zo'n 30%!

Nog enkele tips

Miyah Folick | dinsdag 11-12 Anthony Joseph | zaterdag 15-12 ... Het Depot

It It Anita | dinsdag 4-12 Patrick Watson | zondag 9-12 Altin Gün | woensdag 19-12 ... Trix

The Chasing Monster | zondag 2-12 Stick To Your Guns | woensdag 5-12 Tremonti | zondag 9-12 ... Biebob

Evil Invaders | zondag 2-12 Pro Pain | zondag 9-12 Vandenberg's Moonkings | vrijdag 14-12

...

De Roma Tony Allen | donderdag 13-12 Axelle Red | zaterdag 15-12 Lady Linn | zaterdag 22-12 ... Vooruit

Nordmann | dinsdag 4-12 Twinkle Brothers | vrijdag 21-12 ...

Howie Gelb Piano Trio | zaterdag 8-12 Omar Perry | zaterdag 15-12 ...

Ice Age | donderdag 6-12 Lynn Cassiers | woensdag 12-12 ...

Great Lake Swimmers | zondag 2-12 Crayon Sun | zaterdag 22-12 ...

Het Entrepot Marduk | woensdag 5-12 ...

Skinny Molly | dinsdag 4-12 The Trongone Band | donderdag 6-12 ...

Kery James | donderdag 6-12 Cats On Trees | vrijdag 7-12 Yarol | dinsdag 11-12 Louane | woensdag 19-12 ...

Jouw club/agenda hier vermelden? Laat het ons weten.

bottom of page