top of page

Concerttip: RG*MC XXL met Lacuna Coil, Spoil Engine, Carneia + support in Het Entrepot (Brugge)


Rock Gothic and Metal Club en jeugdhuis De Comma presenteren op zaterdag 3 november hun RG*MC XXL event, oftewel een avond stevige rock, gothic en metal. Met Lacuna Coil als headliner wist de organisatie een topper van formaat te strikken, maar ook de Belgische inbreng mag gezien worden. We stellen hieronder kort voor. event

Info & tickets zaterdag 3 november 2018, Het Entrepot, Brugge

Dit Belgisch/Nederlandse vijftal combineert invloeden uit de jaren '90 (Pantera, Machine Head, Slipknot) met postmodern geweld. Ze evolueerden over de jaren heen naar een breder, catchier en dynamischer geluid in de lijn van Killswitch Engage en In Flames. Hou brulboei Iris Goessens in de gaten: deze Maastrichtse vocal coach blaast zo elke mannelijke evenknie van het podium.

Belgische post-metal door leden van King Hiss, No More Faith en Sinrise. Verwacht je aan een intens en eclectisch geluid dat weldoordachte riffs combineert met een variëteit aan ritmische stijlen, instrumentale improvisatie en dynamische vocalen.

Regelrecht uit Duitsland en met een missie. Aeverium wil Gothic Metal nieuw leven inblazen door het genre te ontdoen van een dikke laag stof, tonnen clichés en overdreven pathos. Of ze daarin slagen kom je best zaterdag zelf ontdekken.

Vijf 'dudes' uit Brugge die 'heavy' muziek op de wereld loslaten. Kort, kernachtig en krachtig...meer moet dat soms niet zijn.

Koksijde als basis voor hardcore, sludge, post, metal, stoner, en doom, netjes afgewerkt met 3 vocalen. Period!

bottom of page