top of page

5 x Belgisch Beton: 2018/02


Elke maand 5 degelijke Belgische 'betonbands' met hun nieuwe release vermelden? Is dat überhaupt mogelijk? Aan ons om de uitdaging aan te gaan. Aan jullie om te oordelen. Tips zijn altijd welkom.

Nowhere (EP)

18-10-2018 Black Lion Records

Beluister: Fading Darkness

Ik ben nooit grote fan geweest van dit type vocalen, maar wanneer dat gepaard gaat met fantastische, sfeervolle songs zoals Acharan en Jabawock ze weten te schrijven én performen, dan stoort het me absoluut niet. Schitterende EP met twee lekker lange 'atmospheric Post-Black Metal' nummers. Van mij mogen ze met Nowhere héél ver komen.

Ascent (EP)

18-10-2018 selfreleased

Energierijk is het minste wat je kan zeggen van hun sound die doet terugdenken aan de Grunge/Alternative Rock uit de jaren '90. De intoxicerende vocals gaan perfect samen met de giftige riffs en kronkelend gedrum. Bezwerende gitaren in combinatie met een betoverende stem, nemen je mee op een pad doorheen de duisterste tijden van je levent. En dat allemaal vanuit Roeselare off all places?

In Vengeful Reverence

Vanuit 'hell hole' Brussel krijgen we, na twee EP's, een eerste full album vol organische, dissidente Death Metal. De duidelijk hoorbare woede en frustratie worden op een constructieve en creatieve manier geuit Resultaat zijn 10 originele songs beïnvloed door esoterische, alchemistische principes en alternatieve geschiedenis. Je moet het zelf horen om het te geloven.

Mankind's Worst To Know (EP)

Maart, 2018 selfreleased

Beluister: Take The Shot

Our Common Sense, is een relatief jong collectief uit Sleidinge. Hun muziek kan het best omschreven worden als post/stoner metal begeleid door post-hardcore vocals, zowel clean als iets ruwer. Op deze vijfdelige EP vertellen de jongens het verhaal van de hedendaagse maatschappij en hoe zij deze ervaren. Voor een bende kiddo's klinken de vijf verdomd ervaren en heavy as shit!

Ashes Of Hope

April 2018 selfreleased

Beluister: Cult Of Serpents

Een hondsbrutale Belgische band die de vuiligheid en tristesse van de mensheid vertaald naar donkere grooves en furieuze riffs. Ashes Of Hope is hun vierde full album en toont opnieuw een stap vooruit op vlak van songwriting en vakmanschap in het algemeen. Reeds verschenen in april, maar zeker de moeite om hier te vermelden.

Jouw nieuwe worp moet in ons volgend overzicht worden vermeld? Laat het ons weten!

bottom of page