top of page

5 x Belgisch Beton: 2018/01


Elke maand 5 degelijke Belgische 'betonbands' met hun nieuwe release vermelden? Is dat überhaupt mogelijk? Aan ons om de uitdaging aan te gaan. Aan jullie om te oordelen. Tips zijn altijd welkom.

Melancholia

28-09-2018 Wormholedeath

Beluister: Melancholia

Een 4-track demo gecombineerd met héél wat knotsgekke liveshows resulteerde voor de jonge band uit Oostende in 'studio time' en een volwaardig album. Op Melacholia vuren Rambo, Dennis, Jonjo, Josha en Arthur Thrash, Death, Crossover en Death Metal van de bovenste plank op ons af. Beleef het zelf op hun releaseparty, nu vrijdag 28 september in De Grote Post!

Flesh & Bones

Beluister: Your Darkest Hour

Op hun derde full album Flesh & Bones brengt dit vijftal uit Limburg Rock solid Heavy Metal! Of om het met de woorden van Mikey Doling (Channel Zero) te zeggen:

"Hell City should be in the big leagues touring the world. They are the perfect storm of talent and charisma." Voilà! Voor hun komende concerten kan je hier terecht.

The Human Race Extinction

14-09-2018 AFM Records

Beluister: Grey Skies

Voor Ethernity trekken we de taalgrens over, naar Namen. Opgericht in 2000 door broers Julien en Nicolas Spreutels, samen met hun neef François, brachten ze oorspronkelijk instrumentale Progressive Melodic Metal. Op de fantastische stem van Julie Colin, die er in 2005 bij kwam, kunnen ze nu niet meer rekenen, maar een oplossing is in de maak. Met hun derde album The Human Race Extinction op zak, gaan ze vanzelfsprekend de hort op. Check hier voor de komende live shows.

Lost Resistance

09-09-2018 Independent

Beluister: Face Your Supreme

Crowsview uit Roeselare brengt een mix van brutal hardcore/metal/metalcore dat hoorbaar beïnvloed werd door Slayer, Length of Time, Kickback, Arkangel, en konsoorten. Hun debuut Lost Resistance brachten ze begin deze maand in eigen beheer uit. Zeker eens live meepikken!

Time To Suffer

Mei 2018 Mighty Music

Compromisloze Death Metal uit Gent, m.a.w. razendsnelle drums, messcherpe riffs, diepe grunts, gecombineerd met véél groove en epische accenten. Time To Suffer werd reeds in mei uitgebracht, maar de band is nog op zoek naar méér shows. Hou hen hier in de gaten.

Jouw nieuwe worp moet in ons volgend overzicht worden vermeld? Laat het ons weten!

bottom of page