top of page

Voorbeschouwing - Melkrock Tielt


“NEXT STOP” deze zomer...MELKROCK TIELT, ondanks het feit dat de meesten van ons bij Brothers & Sisters in RAW al een tijdje de melktandjes kwijt zijn, stond dit familiaal festival na het lossen van enkele namen al heel vroeg hoog op het gedoseerde verlanglijstje van uw reporter! Voor mij persoonlijk is een bezoek aan Tielt geleden van 2012 toen Steak Number Eight de glansrijke afsluiter van de dag was, waarna de frisse nachtelijke fietstocht terug naar Oostende (iets meer dan 46 km via het groene spoor) nog lang is blijven nazinderen.

Voor deze 21ste editie heeft de 12-koppige (democratisch stemmende) vzw. HET HEELAL weer een pak eigenzinnige (en volledig Belgische!) namen kunnen samen(t)roepen op een korte tijdspanne van pakweg 12u.? Ondanks de goede bedoelingen van de organisatie om vooral lokaal een sterk geïnteresseerd publiek van zo’n 1500 mensen aan te spreken, (vandaar bewust betalend) komen er ook steeds meer mensen van even verderaf op het evenement af. Dat kunnen volgens mij alleen maar muziekliefhebbers zijn met een hoekje af (oa.wij dus?) die gelukkig openstaan voor nieuw opkomend talent in een gezonde mix met gevestigde waarden? Zelf kijk ik geweldig uit naar het optreden van DIRK....temeer omdat ik de “bronzen” deelname aan de Rock Rally wegens ziekte toen gemist heb, maar uiteraard zijn ook de andere namen stuk voor stuk de moeite waard om nu zondag even een trip naar het domein Wattewy in de Hondstraat (98) te wagen...(met de fiets? of het openbaar vervoer?...dezer dagen jammergenoeg met teveel kans NIET meer terug te geraken voor alle duidelijkheid.)

Naast DIRK. zijn er dus nog 10 ferme gigs (voor de democratische prijs van 25€!, of 20,60€ in voorverkoop, waar wacht u nog op?...haast u!) waarbij eerst en vooral Roland (van Campenhout, en nee geen familie van Punkmeisje, eveneens uit Kampenhout...), Pieter-Jan Desmet en Frederik Sioen iets zullen doen aan de muzikale ontwikkeling van de (piep)kleintjes, waarna het af en toe vooral benieuwd uitkijken is naar enkele nog nooit “live” geziene bands zoals DADAWAVES en ONMENS (zijtent). Maar ook op het hoofdpodium is er voldoende afwisseling van stijl en klasse, te beginnen met JOSEPHINE...(echt benieuwd naar de verdere evolutie sedert de finale van de Rockrally in Brussel). Met SHHT en RUMOURS (zijtent) staan er een paar lekkere brokken elektronische muziek op het (dans?)menu, waarna het helemaal uit Luik overgekomen IT IT ANITA ons “de juuste oeveeleid gitaaaaren” gaat geven om alle knopjes, bliepjes en toetsen even te vergeten. De wijdwereldse benadering van DIJF SANDERS en de eigenzinnige jazzrockband NORDMANN tonen dan weer op hen beurt dat diversiteit en ruimdenkendheid ook belangrijk zijn in het leven rond Tielt., waarna het onbetwistbare ZESDE METAAL het publiek mag opwarmen voor de (naar jaarlijkse gewoonte) ferme afsluiter met een flinke hoek af...DIRK!

Check gerust nog even de Facebookpagina van Melkrock voor wat meer info over de bands,de juiste uren en locatie...en ja hoor, er is ook droog weer voorzien!

Het moet gezegd zijn, Bram Moony en zijn collega’s hebben weer een puik programma om naar uit te kijken op papier gezet!

U komt toch ook?

Mvg.Punkmeisje en Puur P.

#Melkrock

bottom of page