top of page

Festivaltips: Dranouter Festival


Het volgende festival in ons lijstje, Dranouter!

Dit megagezellig festival, diep in West-vlaanderen was vroeger vooral gekend voor zijn breed aanbod aan folk en alternatieve muziek.

De latatste jaren is er echter heel wat veranderd en zijn er telkens sterren uit binnen en buitenland te zien!

Dit jaar begint Dranouter festival al een dagje vroeger. Op donderdag 2 augustus 2018 is iedereen al welkom voor de GoneWest-productie Grondtonen Dranouter. Grondtonen Dranouter is een totaalgebeuren dat met muziek, woord en video het verhaal vertelt dat aan het festivalterrein van Dranouter kleeft: 100 jaar terug een slagveld, vandaag een plaats van feest. De topmuzikanten van de twee Canadese folkbands De Temps Antan, Le Vent Du Nord en de 2 Vlaamse folkgroepen Trio Dhoore en Wör brengen zowel bestaand werk als nieuwe creaties in een unieke setting.

Een ticket voor deze openingsavond is gratis, de organisatie vraagt enkel om je ticket vooraf te reserveren op de website.

Op vrijdagavond gaat Dranouter dan verder voor zijn eerste echte festivaldag. Willem Vermandere speelt op vrijdag zijn eerste van 3 concerten op dranouter dit jaar. Onze Willem is nog lang niet versleten en staat dit jaar elke dag op Dranouter! Om zijn liedjes nog beter tot zijn recht te laten komen gaan de optredens telkens door in de Kerk. “Zangers zijn ook altijd een soort van mislukte paters”, aldus Willem. De optredens in de kerk zorgen steeds voor een unieke setting, de liedjes van Willem zullen hier dan ook zeker tot hun recht komen!

Verder op vrijdag een resem toppers van bij ons. Met namen als Intergalactic Lovers, Portland, Angele, en Brihang heb je redenen genoeg je weekend goed in te zetten. De main stage wordt afgesloten door Jake Bugg.

Op zaterdag schakelen we een versnelling hoger en draait het festival op volle toeren! Met een goed gevuld programma kan je al vanaf kort na de middag muzikaal genieten! Een greep uit het aanbod op zaterdag: Hannelore Bedert, The Bonnie Blues, Broeder Dieleman, Absynthe Minded, Frank Vander Linden en Selah Sue.

Als je dacht dat daarmee 'het beste er al af was', heb je duidelijk verkeerd gedacht. Alles behalve 'lazy sunday' op zondag op Dranouter, want ook op deze laatste dag staan er nog een groot aantal toppers geprogrammeerd!

Opnieuw een kleine greep uit het aanbod: Douglas Firs, 't Hof van Commerce, The Mavericks, Faces on TV, Milow en Passenger.

Een volledig overzicht van alle groepen en wie wanneer speelt vind je in onderstaande timetable.

Info en tickets

Dranouter festival op 3, 4 en 5 augustus 2018.

bottom of page