1/1
Please reload

Concerttip | Jonathan Bree, De Zwerver

May 21, 2019

 

Nieuwzeelander Jonathan Bree  begon zijn carrière in Auckland met zijn band The Brunettes maar het was pas met zijn derde solo album ‘Sleepwalking’ en de bijwoonde single ‘You’re So Cool’ dat hij international echt potten wist te breken. ‘Sleepwalking is een ambitieus album vol subtiele en wonderschone arrangementen.
Bree probeert vijftig jaar muziekgeschiedenis te vatten en slaagt er nog in ook, Tijdloze klasse die doet denken aan Lee Hazelwood, Gainsbourg, The Divine Comedy, Sufjan Stevens, ...

Als opwarmer betreedt het Gentse Umm het podium. Zij wonnen in 2017 de publieksprijs op onze wedstrijd Verse Vis en komen nu voor het eerst terug om hun debuut-EP ‘The Good Side’ voor te stellen. Hierop knap gemaakte liedjes, sfeervol, groovy en met scherpe kantjes. Invloeden zijn al divers en verrassend, van Warpaint tot Wild Beats, al horen wij vooral veel synths en vocaal doet het wel eens aan landgenoten Hydrogen Sea denken.

 

(De Zwerver)

 

Facebook

 

Info & tickets

donderdag 23 mei, De Zwerver (Leffinge)

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload