• John Van de Mergel

Sounds | Jen, Can't Help Myself


Deze had ik niet zien aankomen! Jente Neels pakt op haar nieuwe single uit met een geluid dat ik niet van haar gewend ben, maar dat kan natuurlijk aan mezelf liggen. De zang is zeer ingetogen, maar wel tweestemmig zodat ik toch een voller geluid hoor. De gitaarpartijen lijken wat verfijnder en leggen vooral mooie accenten. Verder krijgt de cello van Stanzi Cresens (jazzquartet FÍLO) een schitterende centrale rol toebedeeld, wat het nummer een licht duistere toets geeft. De laatste minuut zwelt het nummer dan nog eens aan en een doffe drum zorgt voor wat drive. Allemaal elementen die een meerwaarde geven aan deze song. Petje af voor de spot on productie van Wout Selosse, een 'schoolgenoot' van Stanzi aan het KASK & Conservatorium Gent.

Jente lijkt haar soundpallet te willen - en kunnen - uitbreiden, of gaat het eerder om experimenteren? Eender hoe, het is zalig een jong talent in ontwikkeling te zien en hierdoor verrast te worden.


Lees


Can’t Help Myself gaat over pure jaloezie, het snakken naar meer en de ontevredenheid met wat je al bereikt hebt. De onzekerheid over het leven en of je eigenlijk wel de juiste keuzes maakt.


Jen groeide met haar muzikale genen op in Brugge. Ze studeert de opleiding zang/songwriting aan PXL Music te Hasselt. Over de jaren heen deed ze al verschillende projecten, maar sinds kort legt ze haar ziel bloot in haar eigen soloproject. Wat je kan verwachten van haar songs: breekbaar en emotioneel, maar vooral oprecht. Invloeden van

Phoebe Bridgers, Stella Donnelly en Holly Humberstone zijn niet ver te zoeken.


facebook