top of page

Sounds | Beaten to Death, Melankolske Oppstøt


Vorig jaar kwamen de Noorse grindcoreders (is dat überhaupt een woord voor een band die zich begeeft op het delicate terrein van de grindcore?) van Beaten to Death met een album dat een titel meekreeg die buitengewoon veel weg had van een Nederlandse zin: Laat maar, ik verhuis naar het bos. Dat album verscheen alleen op vinyl. Niet op cd, niet op de streamingdiensten...alleen op vinyl. Zo erg veel mensen hebben er dan waarschijnlijk ook niet van kunnen genieten.


Tot eind vorig jaar. In november en december werd het album, verdeeld over vier ep's die op hun beurt ook weer andere nummer bevatten, op bandcamp gegooid. De titels ervan waren niet minder humoristisch: Laat maar deel 1: ik verhuis naar Mastbos, Laat maar deel 1: ik verhuis naar Mastbos, Laat maar deel 2: ik verhuis naar Ostmarka, Laat maar deel 3: ik verhuis naar 青木ヶ原 en Laat maar deel 4: ik verhuis naar Endor.


Wat er van dat alles ook zij - met dien verstande dat je die vier ep's echt even moet gaan luisteren - moet gezegd worden dat de mannen net een clipje hebben gelanceerd bij een van de nummers van de vierde ep: Melankolske Oppstøt.


website

Facebook#music #muziek #sounds #newmusic #newsong #newvideo #bertuselings #beatentodeath #MelankolskeOppstøt #laatmaarikverhuisnaarhetbos #metalinjection #viralpropagandapr

bottom of page