top of page

Ons Team | Tim Van Kleunen, fotograaf


Mijn naam is Tim van Kleunen, ik ben 22 jaar en woon in het mooie Middelburg aan de Zeeuwse kust.       

Naast inmiddels mijn eigen startende bedrijfje in (event)fotografie ben ik werkzaam als verkoper bij een foto en video handelaar.

Al sinds ik klein was is foto en video iets belangrijks bij ons in de familie. Alles wordt thuis bij ons vastgelegd, als foto of als video. Het duurde dan ook niet lang voordat ik mijn eigen camera kreeg. Ik fotografeerde alles wat los en vast zat, en zag (net als bijna alle fotografen) Anton Corbijn als een voorbeeld. Zijn specifieke zwart/wit stijl waarbij je gelijk herkent dat het een Corbijn is trekt mij erg aan.


Tijdens het concert van Coldplay in Brussel (waar ik natuurlijk vooraan stond) zag ik de fotografen bezig. Ik betrapte mijzelf erop de eerste nummers meer te kijken naar de fotografen, dan naar de band. Hierna ben ik gaan denken, en dacht ik, dit wil ik ook! Toen de Spot in Middelburg opzoek was naar een nieuwe huisfotograaf bedacht ik mijzelf geen moment. Dit is iets voor mij! Inmiddels in de Spot al een flink aantal toffe nationale en internationale artiesten gefotografeerd.

Naast de Spot heb ik sinds 2020 ook mijn eigen bedrijfje in (event)fotografie, en werk ik voor een aantal andere muziek-websites, en natuurlijk Brothers In RAW.

Waarom ik concertfotografie zo gaaf vind?

Ik ben al jaren een muziek en concert-junkie. Er is natuurlijk niks leukers dan dit te kunnen koppelen met mijn andere passie: fotografie. Mijn grootste uitdaging is het overbrengen van de energie op het podium. Ook vind ik het erg leuk om met het licht te spelen, en om zo foto's te krijgen van momenten die je als bezoeker niet zo snel ziet.


Mijn eerste concert als fotograaf:

Dit was To Kill a King, begin 2018 in de Spot in Middelburg. To Kill a King is een beginnende Britse band met rock, pop, en folk-sound. Helaas zijn ze nu al een tijd onder de radar.


Mijn favoriete concert als fotograaf:

Zo, die is lastig! Van mijn meest recente shows is dat denk ik Balthazar in de Maassilo. Dit was mijn eerste show voor Brothers in RAW, en ik had eigenlijk al kaarten voor Balthazar 1 week later in Den Haag. Ik heb de show dus twee keer gezien, en wat was het beide keren bizar goed! Heerlijke show om te fotograferen!


Helemaal bovenaan mijn bucketlist:

Ik ben al heel lang die-hard fan van Coldplay, het lijkt mij geweldig hen eens in de muziekstudio te portretteren. Een show fotograferen zou ik ook geweldig vinden!


Specialiteit(en): Hoewel concertfotografie echt mijn passie is, vind ik straatfotografie ook enorm leuk. Vooral op mijn reizen vind ik het erg leuk om het dagelijks leven van het desbetreffende land of stad vast te leggen. Ik doe dit het liefst op een onopvallende manier, om zo de echt spontane beelden te krijgen.


Te vinden op: www facebook instagram


#team #teamvoorstelling #teamleden #teampresentation #teammember #teammembers #timvankleunen

bottom of page