top of page

Ons Team | Sven Togni, fotograaf/recensent


Mijn naam is Sven Togni, vader van een geweldige zoon en een prachtige dochter. Woonachtig in het landelijke Wijgmaal, net buiten Leuven.         

In het dagelijks leven ben ik werkzaam in de audio-visuele sector, waar ik voornamelijk werk als regisseur en slowmotion operator tijdens live sport wedstrijden. Voetbal en hockey zijn momenteel de belangrijkste sporten, maar in het verleden waren dat vooral Amerikaanse sporten: NBA en NFL. Ik heb het geluk gehad 3 Super Bowls bij te wonen, waarvan twee met John VDM. Zo zag ik Prince in de gietende regen Purple Rain zingen in Miami.

     

In de opleiding van het RITCS kregen we ook fotografie en die passie ben in beginnen combineren met mijn passie voor muziek. Ik heb toen het geluk gehad om fotograaf te kunnen zijn voor een Britse band en heb zo 21 shows op 4 weken kunnen doen. Na jaren geen tijd te hebben gehad door een te drukke agenda, mijn werk focust zich immers op avonden en weekends, ben ik éénmalig ingesprongen toen BIR in de nood zat. Het begon toen weer te kriebelen en dus besloot ik te investeren in nieuwer materiaal, het oude voldeed echt niet meer aan de huidige normen.

Ik zie mezelf niet als een goed schrijver, maar door jaren reviews te lezen (ik stond elke maand weer bij de platenboer voor een copy van RifRaf) kan ik me wel uit de slag trekken. Ik had als tiener ook abonnementen op Melody Maker en Sounds, toonaangevende muziekkranten uit Engeland. Aangezien mijn smaakt zeer uiteenlopend is, eigenlijk alles wat niet te commercieel is, krijg ik vaak wel eens zeer extreme dingen in mijn bak gegooid, en dat zijn dan meestal pareltjes. mijn eerste concert als fotograaf/recensent:

The Sisters of Mecry - Dourfestival - 1997


mijn favoriete concert als fotograaf/recensent:

Heilung, Lyenn, Larkin Poe, Thor & Friends, Saul Williams


helemaal bovenaan mijn bucketlist:

Tool, Nine Inch Nails, The Dresden Dolls


specialiteit(en): Te bescheiden om daar een mening over te hebben.

Te vinden op: linkedin#team #teamvoorstelling #teamleden #teampresentation #teammember #teammembers #sventogni

bottom of page