• John Van de Mergel

Ons Team | Reinout Van Vaerenbergh, recensent


Mijn Naam is Reinout, 36 jaar. Ik woon samen met mijn vriendin in Meerbeke, bij NInove.

Ik werk voor Orange op de technische dienst.

Verder houd ik me bezig met het helpen of opzetten van kleine festivalletjes, zoals bijvoorbeeld Plutofest. Daarnaast laat ik me af en toe graag een kunstwerkje op mijn huid zetten.

Ik heb altijd graag geschreven en gelezen. Op de hogeschool vond ik het een uitdaging om niet enkel correct te vertalen, maar ook een mooie tekst af te leveren. Als je dit combineert met mijn liefde voor het hardere werk in de breedste zin van het woord, denk ik wel dat het er wel in zat om ooit recensies te schrijven. Mijn voorkeur gaat uit naar metal in zijn allerbreedste betekenis. Ik kan even goed Parkway Drive apprecieren, en nadien luisteren naar Slayer. Alhoewel ik merk dat ik meer en meer neig richting black metal zoals Dimmu Borgir en de thrash metal uit de jaren 80 zoals Slayer en Testament.

Toen Ik via via de gegevens van Brothers In RAW kreeg, is de bal aan het rollen gegaan.Ik stelde voor om een recensie te schrijven voor een concert waar ik sowieso al tickets voor had. Zo geschiedde, sindsdien al enige stukjes mogen schrijven over grootheden zoals Amon Amarth, maar ook het lokale niet vergeten met Plutofest bijvoorbeeld.


Mijn eerste concert als recensent:

Alice Cooper in Vorst Nationaal. Een van de legends natuurlijk. Altijd een show op zich.


Mijn favoriete concert als recensent:

Amon Amarth en Arch Enemy in Vorst Nationaal. De Scandinaven kunnen altijd een stevig potje metal spelen. Ik ging sowieso kijken en op het moment dat ik mijn ticket ging kopen kreeg ik het bericht dat mijn aanvraag als recensent was goedgekeurd, wat natuurlijk super was.


Helemaal bovenaan mijn bucketlist:

Een interview met Johan Hegg lijkt me geweldig. Als ik ooit de kans zou krijgen om Kerry King te ontmoeten, zou ik het zeker niet nalaten.


Specialiteit(en):

Ik ben enorm gefascineerd door tattoos en laat er dan ook regelmatig bij zetten, toch al een behoorlijke collectie but still ongoing. Verder ga ik natuurlijk graag naar festivals of optredens, klein of groot maakt niet uit.


Te vinden op: facebook instagram#team #teamvoorstelling #teampresentation #teammembers #teamleden #reinoutvanvaerenbergh