• Nico Cluckers

Ons Team | Nico Cluckers, recensent


Als we het over muziek hebben, is iedereen is er wel op een of andere manier ingesukkeld en de ene weg is al wat langer geweest dan de ander. Soms wordt het ook simpelweg doorgegeven en wanneer iemand de eerste levensjaren alvorens te kunnen lopen, tussen Flying V's en JCM 800 cabinetten kruipt, is het geen onoplosbaar raadsel waar die kruiptocht uiteindelijk naartoe zal leiden. Geboren zijn inde jaren 90 heeft onder andere als voordeel dat men eindeloos kan bladeren door ettelijke decennia aan fantastische muziek. Ik heb kunnen tijdreizen van de 60’s naar het heden om dan uiteindelijk terug te keren naar de geruite flanelhemden en veterloze botinnen uit de jaren 90 Seattle-sfeer. Ondertussen sprint ik na 24 uur stilte verticaal de muren op en begin ik na een week op reis te zijn koorden en rekkers over spades te spannen om gitaren te improviseren. Muziek zit ondertussen in elk aspect van het leven vervlochten en is even essentieel voor mij als zuurstof voor een wilg.

Natuurlijk is het naast spelen, beluisteren en bekijken ook al eens de moeite om over dit prachtfenomeen te babbelen! Dit in combinatie met het feit dat ons muzieklandschap alsmaar blijft veranderen is dat ook de hoofdreden waarom opinies verkennen en die vervolgens in recensies verwerken een boeiende bezigheid is en blijft.

mijn eerste concert als verslaggever:

Baroness – 25 november 2019 – Trix (Club)

mijn favoriete concert als verslaggever:

Stake – 28 november 2019 - AB helemaal bovenaan mijn bucketlist:

Uitvissen hoe ik in m’n eentje een Steven Wilson-kwaliteit aan geanimeerde muziekclips kan maken en zorgen voor 2 tickets wanneer Alice in Chains nog eens binnen een straal van 972 km komt spelen.

specialiteit(en): In de zon zitten, gitaar spelen en koude Duvels drinken. (liefst tegelijk)

Te vinden op:

instagram#team #teamvoorstelling #teampresentation #teammembers #teamleden #nicocluckers