• John Van de Mergel

Ons Team | Lisanne Lentink, fotograaf


Ik ben Lisanne Lentink, 32 jaar en ik woon samen in Utrecht. Vanaf mijn vijftiende ga ik graag naar concerten of liever nog in kleine zaaltjes bandjes kijken en nieuwe muziek ontdekken. Als tiener was ik fan van Di-rect, maar al snel kwam ik erachter dat ik de sfeer bij minder bekende bands veel meer kan waarderen. Met mijn puberale gevoelens werd ik fan van een lokale rockband en nam ik naar elk optreden de compactcamera van mijn ouders mee om elke beweging vast te leggen. Toen ik mijn eindexamen haalde kreeg ik mijn eerste camera en een paar jaar later was het tijd voor een eerste spiegelreflexcamera.

Sinds 2008 woon ik in Utrecht en langzaam begon ik concertfotografie steeds iets serieuzer op te pakken. Inmiddels is het een uit de hand gelopen hobby naast mijn werk als creatieve/marketeer bij een IT-bedrijf. Ik vind het een goede combinatie om 32 uur in de week een creatieve baan te hebben en daarnaast de fotografie-opdrachten te doen die ik leuk vind: concerten, interactieve workshops en events.

Begin maart schoot ik mijn eerste concert voor Brothers in RAW in Paradiso bij DIIV. Een betere timing om te starten had ik niet kunnen bedenken natuurlijk. Al heeft de tijd zonder concerten nieuwe creatieve luikjes geopend in mijn hoofd. In maart en april richtte ik me op natuur- en architectuurfotografie tijdens het luisteren naar muziek. Vanaf mei ben ik fanatiek portretfoto’s gaan maken van Utrechtse muzikanten. Een goede manier om mijn skills op het gebied van portretten te verbeteren en daarnaast vind ik het ook ontzettend leuk om nieuwe mensen te leren kennen.


Bandjesproject

In mei en juni heb ik 26 portretten gemaakt van muzikanten met banden: cassettebandje, autoband, verband, gitaarband, Trabant en veel meer. Dit is inmiddels afgerond en de hele serie is hier te bekijken. Tijd voor volgende fotoprojecten!

mijn eerste concert als fotograaf:

Dat is moeilijk te zeggen, omdat ik er langzaam in ben gerold. Ik kan me ook niet herinneren wat het eerste concert was waar ik gevraagd werd als fotograaf.

mijn favoriete concert als fotograaf:

Elk concert waarbij de band me totaal overdonderd en de muziek me meesleept zonder dat ik dat had verwacht. Zo’n concert waarbij ik bijna vergeet dat ik moet fotograferen. Ik kan me dit herinneren van Daniel Norgren in EKKO (Utrecht) in 2013 toen ik daar als huisfotograaf voor het podium fotografeerde.

helemaal bovenaan mijn bucket list:

Als fotograaf mee op tour met een toffe band, zoals Thrice, Mutemath of Ghostpoet. Met de Foo Fighters of een leuke Nederlandse band neem ik ook genoegen hoor.

specialiteit(en):

Concertfotografie, portretfotografie en evenementfotografie.


Orgaanklap, 04-2019
Los Bitchos, Footprints festival, 08-02-2020
Amy Shark, 01-2019
Torii EKKO, 02-2020
Flamingods, Footprints festival, 08-02-2020

Te vinden op: www instagram

LinkedIn#team #teamvoorstelling #teamleden #teampresentation #teammember #teammembers #lisannelentink