top of page

Ons Team | Julie Van Craen, recensent


Julie Van Craen, here to serve you!


Schrijven is voor mij tegelijkertijd hel en hemel. Vloeken, zuchten en pijn terwijl ik de juiste woorden zoek en een onkarakteristieke fierheid als ik ze eindelijk heb gevonden.


Mijn kinderdroom was om journalist te worden, op de baan met mijn eigen camera. Daarom ging ik journalistiek studeren. Zoveel geleerd en me kapot geamuseerd tijdens mijn opleiding. Mijn stage voor filmsite Kutfilm maakte voor mij duidelijk dat mijn passie in culturele schrijverij zat.


Helaas studeerde ik af in 2008, smack dab in the middle van een economische crisis. De journalistiek bleek niet voor me weggelegd. Toch bleef er altijd iets kriebelen. Ik schreef wel, maar niet vaak uit mezelf. Niet van mezelf.

Mijn Brothers In RAW verhaal begint met een post van artieste Amanda Palmer die enkele dagen in Antwerpen zou verblijven tijdens haar Europese tour. Ze zocht inspiratie om zichzelf, haar vierjarige zoon en haar man & fantasy auteur Neil Gaiman bezig te houden.


Ik kon het natuurlijk niet laten om mijn werkplek voor te stellen als ideale uitstap voor het drietal. (PS: Ze kwamen langs. Zowat de meest surreële dag van mijn leven tot nog toe. Onbeschrijflijk om met je twee grote idolen rond te hangen alsof dat allemaal volstrekt normaal is.) Sven Togni, deel van het Brothers In RAW team, zag én beaamde mijn reactie. Na een kort gesprek met hem via messenger begon ik BiR te volgen en reageerde ik al snel op de vraag naar nieuwe concertverslaggevers.

En holy shit, I found my calling! Er is namelijk weinig dat mij zoveel energie geeft dan (live) muziek. Dat me zo diep raakt ook, of het nu in mijn hart of mijn metaforische dansspieren is. Waar ik ook zo graag over schrijf. Ik blijf hier dus nog wel even plakken!


Mijn eerste concert als recensent:

Rosanne Cash in de AB, die me met haar optreden iets dichter bij haar vader bracht die ik nooit live heb kunnen meemaken.


Mijn favoriete concert als recensent:

Moeilijke keuze. Ofwel Amanda Fucking Palmer die de Roma ademloos achterliet nadat ze ons langs een rollercoaster van emoties speelde. Of Tenacious D die al jaren op mijn lijstje stonden en waar ik eindelijk mijn mismaakte dans- en meebrultalent op heb mogen loslaten.

Helemaal bovenaan mijn bucketlist:

Teveel om op te noemen, maar bovenaan dan toch Toy Dolls &The Vandals, twee bands die ik door omstandigheden elke keer lijk te missen als ze in de buurt zijn.

Specialiteit(en):

Schrijven, schrappen en herschrijven om het gevoel van de avond perfect te vatten zodat de lezer het gevoel heeft het mee te hebben beleefd.


#team #teammember #team #teamvoorstelling #teampresentation #teammembers #teamleden #julievancraen

bottom of page