• Goedele Godfroid

Ons Team | Goedele Godfroid, recensent


Muziek is altijd een geweldig medium geweest voor zelfexpressie. Als tiener relateer je je met dramatische emo teksten. Als kind heb je ongetwijfeld herinneringen waar je vrolijk werd van kinderliedjes (-Bij ons thuis was het de sinterklaas CD van Bert en Ernie). Als twintiger en ouder ontdek je dat er wel genres, nummers en albums zijn voor elke micro-emotie en specifieke stemming mogelijk denkbaar.

België is een geweldige plek om geboren te worden op het vlak van muziek. In elke periode waaraan ik terugdenk was er wel een Belgische rockband die ik (naast veel internationale bands) geweldig vond. Iedereen herinnert zich wel Krezip, Zornik en K’s Choice. Later werd dat Triggerfinger, Absynthe minded en A Brand.

Nu, enkele jaren verder is die bewondering geografisch nog minder ver te zoeken. Mijn geliefde thuisbasis, Gent, zit vol absolute creativiteit en variatie aan kwalitatieve bands waar ik toch telkens weer van denk ‘Godverdomme. Dat is ECHT goed’. Locale shows van bands zoals Monkey Juice, Onmens, Vonnis, Every Stranger looks like you, Mathlovsky (the list goes on and on) zijn vaak zo krachtig en vol energie gebracht dat ze een geheel andere ervaring op zich worden. Ook andere belgen zoals RRRags, Wolvennest, Black Mirrors en Psychonaut liggen hier wekelijks op.

Als zelfverklaarde introvert heb ik liever minder volk rond mij en kleine openluchtconcerten die eindigen in gesprekken om 4 uur ‘s nachts, gaande over het aliens, wafels of dergelijke banale onderwerpen behoren tot mijn favoriete tijdverdrijf. Zalen zoals het Sportpaleis zuigen eigenlijk zowat alle energie uit mij weg en ik snap niet hoe zoveel mensen genieten van een concert dat ze op kilometer afstand moeten bijwonen. Niet alleen vind ik kleinere concerten aangenamer, maar vind ik ook in kleinere muziekprojecten meer eigenwijze en meer gewaagde toetsen terug dat ik soms bij grotere bands niet vind.

In Gent heb je trouwens een geweldige platenwinkel voor alles dat te obscuur is om ergens anders te vinden: Consouling Sounds. Soms ga ik er gewoon om koffie te drinken en album art te bewonderen. Die plaats is een bron van inspiratie, niet alleen om nieuwe muziek te ontdekken maar ook voor de kunst die er maandelijks uithangt. Als het klinkt alsof ik reclame maak: Dat is ook zo. Deze winkel is een must voor alle liefhebbers van genres zoals doom, noise, stoner, black metal, alternative, enzoverder.

Mijn muziek belevenis is een sinus golf van zoveel verschillende genres door elkaar, maar op dit moment ben ik door een gothic new wave periode aan het gaan met Type O Negative. Ik hou van melancholie, drama en donkere ondertonen. Mijn smaak heeft weleens de term ‘Snob Metal’ gekregen en eigenlijk is dat helemaal niet verkeerd.

mijn eerste concert als verslaggever:

Het fantastische DUNK! festival, georganiseerd door Dunk! Records. Voor alle post lovers een aanrader en het meest gezellige festival ter wereld. Die 4 uur ‘s nachts gesprekken waar ik het over had? Dunk. Nieuwe post bands ontdekken? Dunk!

mijn favoriete concert als verslaggever:

Alcest. Er is geen enkele andere band zo’n match is voor mij. De buitenwereldse sfeer is zo uniek en ik merk dat ik telkens als een absolute nerd volledig op ga in hun concerten.

helemaal bovenaan mijn bucketlist:

Kate Bush

specialiteit(en):

Ik hou wel een beetje van tekenen.

Te vinden op:

instagram#team #teamvoorstelling #teampresentation #teammembers #teamleden #goedelegodfroid