• Fien Engels

Ons Team | Fien Engels, fotograaf


Ik ben graag creatief bezig en dit al vanaf kleins af. Fotografie is er stilletjes beginnen in kruipen toen ik mijn eerste compact camera cadeau kreeg.


In de middelbare school heb ik Publiciteit/Illustratie gevolgd. In veel van de opdrachten die ik kreeg probeerde ik fotografie er in te verwerken.

Daarna ben ik fotografie gaan studeren aan KdG Antwerpen. Hier heb ik reeds mijn bachelor diploma van op zak.De weg naar concert fotografie begon in het jeugdhuis in Herentals waar mijn broer regelmatig zat. Ze organiseerden af en toe concertjes en die mocht ik dan fotograferen. Yannick, een van de jongens in het jeugdhuis schreef reviews bij Speakers Webzine ( dat ondertussen niet meer bestaat) en via hem mocht ik mijn eerste " grote" concert gaan fotograferen. Maar ook lokale bands stalken met mijn camera heeft me verder geholpen.

Zo ben ik beginnen groeien in fotograferen, nieuwe mensen leren kennen, bandjes ontdekt en steeds meer concerten beginnen fotograferen voor o.a Shutterwall ( bestaat niet meer) en Speakers Webzine.


Ik heb leuke kansen gekregen en een x-aantal keer met Funeral Dress op trot mogen gaan, wat altijd een plezant is. Ondertussen fotografeer ik voor twee leuke muziekblogs Gigview en Brothers In RAW.mijn eerste concert als fotograaf:

De eerste shows die ik fotografeerde was in het jeugdhuis in Herentals. Mijn eerste "groter" concert voor Speakers webzine was Troldhaugen en Alestrom op 20 september 2014 in Biebob.


mijn favoriete concert als fotograaf:

Er zijn er zoveel, maar dit zijn er enkele:

Funeral Dress op Vive Le Punk Rock - festival in Athene (2017)

Booze & Glory en The Hives op Sjock festival (2020)

Diamond Head en Saxon in Trix (maart 2020)

Rock For Specials (2018)

Kreator in AB (december 2018)


helemaal bovenaan mijn bucketlist:

Huisfotograaf zijn bij een zaal.


specialiteit(en):

Ik ben bezig met concertfotografie, sportfotografie specifiek op worstelen (momenteel), documentaire en af en toe ook portret en architectuur.Te vinden op: www facebook instagram

Wixsite.com#team #teamvoorstelling #teamleden #teampresentation #teammember #teammembers #fienengels