Ons Team | Ashley Oomen, fotograaf


Mijn naam is dus Ashley "Slashley" Oomen. Geboren in 1998 in Noord Brabant.

Veel lol tijdens Sabaton in AFAS Live (2020)

De bijnaam Slashley komt van mijn muziek. Ik ben in 2010 begonnen met gitaarspelen en ik schrijf soms mijn eigen nummers. Ik droeg mijn hoed tijdens ieder optreden en speel onderanderen op een Gibson Les Paul. De naam Slashley (afgeleid van gitarist Slash natuurlijk) was heel toepasselijk en die heb ik sindsdien maar bewaard!

Toen ik in mijn toenmalige bandje "Upper Shelf' begon te spelen (2014), vond ik het altijd heel tof om foto's terug te zien. Veel mensen die ik kende waren ook muzikant en ik wilde teruggeven wat ik graag zag; foto's van optredens. Ik begon met mijn telefoon, een kleine digitale camera en toen ik erachter kwam dat ik meer van fotograferen hield dan ik dacht, kocht ik mijn eerste DSLR-camera. Ik begon met het schieten van de lokale bands en ging overal naartoe waar ik kon. Toen ik in 2015 begon aan mijn studie Media Vormgeving in Breda leerde ik over het werken met Photoshop en fotobewerking. Na een jaar of twee van vallen en opstaan ​​bij kleine lokale bands kocht ik mijn tweede Canon DSLR. Ik heb steeds meer geleerd over mijn camera en met name over de mogelijkheden van fotografie en concertfotografie.


Mijn grote keerpunt in de concertfotografie


Op het podium met WC Experience (2019)

Op 26 april 2017 kregen mijn band en ik de kans om het voorprogramma van WC Experience te verzorgen. Dit was een grote eer voor ons! Na ons optreden werd ik gevraagd de band te fotograferen. Natuurlijk deed ik dat! Ik heb mijn uiterste best gedaan om mijn beste foto's te maken! Daarna heb ik mijn foto's op mijn Facebook gezet en de bandleden "getagd". Ik hoopte op antwoord van de band en dat gebeurde ook! Ik werd beloond met veel geweldige complimenten van mensen die toch wel een groot voorbeeld zijn! Mijn 'carrière' als huis-fotograaf van WC Experience ging van start.


Nu had ik de smaak pas goed te pakken en heb ik mijn portfolio opgebouwd en naar meerdere mediabedrijven gemaild in de hoop grotere concerten te mogen gaan fotograferen. Ik ben toen in 2017 terecht gekomen bij de site Ragherrie. Helaas was dit van korte duur: in 2018 is Ragherrie gestopt en moest ik op zoek naar een ander medium. Na een half jaar focussen op mijn school begon het toch weer te kriebelen en kwam ik heel toevallig bij Brothers In RAW terecht. Wat een geweldige en toffe groep mensen! Ik ben trots dat ik mezelf "een van de medewerkers" mag noemen!


mijn eerste concert als fotograaf:

Alter Bridge, 6 juni 2017, Poppodium 013 (Tilburg)


mijn favoriete concert als fotograaf:

GWAR, 28 november 2019, Poppodium 013 (Tilburg)


helemaal bovenaan mijn bucketlist:

Queen! Ontmoeten en fotograferen!


specialiteit(en): Snaren plukken, kiekjes klikken en ik ben kei goed in verhalen vertellen zonder iets zinnigs te zeggen.. Is dat een goed ding?

Te vinden op: www facebook instagram linkedin#team #teamvoorstelling #teamleden #teampresentation #teammember #teammembers #ashleyoomen