top of page

Fotoverslag | Stereoseat - Muziekcafé Elpee


Eindelijk was het zover: mijn eerste Stereoseat live beleving is een feit! Ik hoorde en las dat het er best energiek aan toe kan gaan wanneer Tom Van Dorpe en de boys een goede avond hebben. Ik vermoed dat dit afgelopen zaterdag het geval was, want de Elpee daverde op haar grondvesten! Met Sluthead van start gaan staat gelijk met de koe bij de horens vatten. Het nummer heeft zo'n zalige vaart dat het voor één of andere knotsgekke videogame zou moeten gebruikt worden. Met dit nummer leerde ik de band eind 2019 kennen en het behoort nog steeds tot mijn favorieten. Het pompende Waltz, Landskin, Sittard en de banger Arcade - passend als set closer die avond - zijn de andere nummers uit het schitterende tweede album Heavenly Creatures. Met de drie songs uit hun debuut ben ik minder vertrouwd, maar minstens één van de nieuwe (of waren het alle drie) onderstreept wat Tom me wist te vertellen: het derde album wordt damn heavy! Yep, ik heb genoten, écht genoten. Eén band, in een muziekcafé, een dik uur rock&roll met een performance waar het spelplezier vanaf spat ... that's the way I like it!

nvdr: maak via dit kort stukje kennis met Tom 

zaterdag 11 maart 2023, Muziekcafé Elpee (Deinze, BE) | Foto's: & tekst: John Van de Mergel
bottom of page