top of page

Fotoverslag | Kristoffer Gildenlöw & Vault, Metropool

Ook bij Metropool zijn ze superblij dat er concerten kunnen plaatsvinden. Het gaat weliswaar om 'zittende' concerten voor max. 60 personen, maar zo is de Jupiler Stage toch weer in gebruik.


Kristoffer Gildenlöw Kristoffer Gildenlöw heeft inmiddels zijn sporen ruimschoots verdiend en speelt basgitaar voor onder meer Pain Of Salvation, Neal Morse, For All We Know, Damian Wilson, Mr Fastfinger en op dit moment maakt hij al weer enige tijd deel uit van Kayak.

Een indrukwekkende lijst en indrukwekkend is ook zijn solowerk. Onlangs verscheen ‘Homebound’, een plaat vol melancholieke nummers die gedragen worden door melodie én de donkere vocalen van dit multi-talent. Een plaat en een artiest die een groot publiek verdient en dat was afgelopen donderdag wel duidelijk!


Vault Vault is gevormd met de gedachte om je alledaagse popsong om te vormen tot iets wat helemaal op zichzelf staat. Elk nummer lijkt een nieuw muzikaal canvas gevuld met totaal verschillende kleuren maar toch hoor je door alle muziek heen, dat het één geheel is. Beïnvloed door moderne progressieve rock & classic rock, klinkt Vault als een frisse mengeling van bekende bands uit het genre zoals Steven Wilson, Opeth, Riverside & Porcupine Tree.

donderdag 30 juli, Metropool (Overijssel)| Foto's: Marcel Markus | Tekst: MetropoolComments


bottom of page