top of page

Sounds | Theo Lawrence - Chérie


Nee, geen cover van één van onze eigen (Belgische) klassiekers, no worries, al zullen heel wat lezers hier hoedanook van gruwelen vrees ik. Theo zijn uitspraak klinkt bovendien eerder als 'cherry', maar dit terzijde. Lawrence brengt hier uiterst traditionele country met bakken cajun invloeden. De andere reeds uitgebrachte nummers gaan dan veeleer de richting van grote jaren vijftig en zestig popsterren als The Everly Brothers en Neil Sedaka uit.

Tja beste mensen, het was deze of de laatste van Molly Tuttle, ook niet slecht trouwens!


Chérie verschijnt op 10 februari 2023 via Tomika Records


Luister ook naar:

Liquor And Love California Poppy


Ter Info


De Frans-Canadese rootsmuzikant Theo Lawrence onthult met ‘Chérie’ de titeltrack van zijn langverwachte derde album. Op de nieuwe single hoor je naast de reguliere band een cajun fiddle en een sixties pedal steel, die 'Cherié' tot een soulvolle countrysong maken. Een eerbetoon van Lawrence aan de authentieke country van weleer, maar met een eigenheid waarmee hij zich binnen de hedendaagse scene onderscheidt. Naast de titeltrack zijn met ‘Liquor And Love’ en ‘California Poppy’ eerder twee songs van de aanstaande full length prijsgegeven. Album ‘Chérie’ verschijnt op 10 februari 2023.

De vanuit Bordeaux opererende singer-songwriter heeft met zijn vorige albums ‘Homemade Lemonade’ (uit 2018) en ‘Sauce Piquante’ (2020) het geluidsspectrum van de Amerikaanse rootsmuziek al stevig doorkruist. Zijn muziek is geworteld in de country uit de jaren ’50 en ’60, met elementen uit de soul, pop en rock ‘n’ roll uit diezelfde decennia. Een mix van stijlen en sounds, met gevoel voor traditie en tegelijkertijd een eigentijdse twist. Op het op 10 februari 2023 te verschijnen album ‘Chérie’ verschuift het accent naar classic country.


facebookbottom of page