top of page

Concerttip | Thrice + Coheed and Cambria + Touché Amoré, Trix Antwerpen


Misschien wel de post-hardcore lineup van het najaar. 3 bands met elk hun eigen identiteit, en elk hun eigen grote fanbase.


Opener van de avond is het Amerikaanse Touché Amoré. De band draait ondertussen al 15 jaar mee en hebben op deze tijd hun eigen sound weten te creëren. Gestart als een band diep geworteld in de screamo scene en nu geëvolueerd naar een postpunk-posthardcore mastodont. Maar ondanks die groei is het nog altijd een band die dicht bij de fans blijft. Het belooft alvast een begin van de avond te worden waarbij de energie direct van de muren gaat afdruipen.


Co-headliner Coheed and Cambria behoeft hopelijk geen introductie meer. De posthardcore band die het gegeven concept album en prog rock combineerden voor een nieuwe generatie. Een fanbase die alles blindelings aankoopt en van de verhalen smult die frontman Claudio Sanchez telkens maar weer blijft neerpennen. Ondertussen gaan de strips vlot over de toonbank en is er zelfs een tv-serie in de maak over het universum dat gecreëerd werd door de band. De band komt hun meest recente album voorstellen, maar ongetwijfeld zullen er ook de nodige klassiekers op de setlist staan.


Thrice. Misschien een van de grootste bands in de scene die na hun jarenlange hiaten duidelijk hun 2de adem en richting hebben gevonden. Iets meer de rock kant op dan de core, maar het blijven goede songs. En net als bij Coheed & Cambria durven ze wel al eens een klassiekertje spelen. Thrice heeft ook een recent album om voor te stellen, maar als we de geruchten mogen geloven kan er wel al eens een nieuw nummer van een nog niet aangekondigde plaat te horen zijn.


Kortom, een avond om U tegen te zeggen in de Trix.


Zaterdag 22 oktober, Trix Antwerpenコメント


bottom of page