top of page

Concerttip | Duke Garwood + Jen - CactusCaféDe Britse multi-instrumentalist en singer-songwriter Duke Garwood heeft een adresboekje om u tegen te zeggen. Doorheen zijn carrière werkte Garwood samen met diverse acts als The Orb, Wire, Savages, Kurt Vile en Morcheeba. Daarnaast maakte hij deel uit van het psychedelische freak-blues combo Archie Bronson Outfit en was hij vaste sparringpartner van de betreurde Mark Lanegan. Met die laatste maakte Garwood twee albums: het donkere en subtiele 'Black Pudding' uit 2013 en het droney 'With Animals' uit 2018. Lanegan noemde Duke Garwood niet voor niets één van zijn favoriete muzikanten. Met zijn atmosferische, dreigende solowerk beweegt Duke Garwood zich in gelijkaardige muzikale moerassen. Zijn achtergrond in blues en roots legt een steeds aanwezige grauwe sluier over zijn muziek, aangevuld met experimenten richting droney electronica en dark-jazz. Tijdens de ziedende hittegolf van 2020 nam Duke Garwood zijn laatste plaat op in gekozen en verplichte isolatie.

"We knew we had to play, for our souls, for the soul of humanity, to bring down the machine and tyranny, to invite the angels in, to save our selves from insanity"

"Rogues Gospel" komt dit najaar uit op God Unknown Records. Jente Neels groeide op in Brugge en studeert zang/songwriting aan PXL Music in Hasselt. Als Jen, haar soloproject legt ze haar ziel bloot in oprechte en breekbare songs met invloeden van Phoebe Bridgers, Stella Donnelly en Holly Humberstone. Meskerem Mees tipte haar kandidatuur voor Sound Track, en vergeleek Jen met Daughter. Daarenboven mocht ze al aantreden als openingsact voor Douglas Firs,Kids With Buns, Lili Grace en High Hi. Lokaal talent met een toekomst! Komt dat zien.


(bron:Cactus Muziekcentrum)


Woensdag 25 januari, Cactus Café (Brugge, BE)Comments


bottom of page