top of page

Albums ǀ AC/DC, Power Up


Soms is het niet nodig om heel uitgebreid te zijn. Soms is het voldoende om in een paar regels te zeggen hoe goed – of hoe slecht – iets is. Dat is vandaag het geval.

Vandaag, vrijdag de 13e, komt Power Up uit, het 17e album van de wereldberoemde ouwe rockers van AC/DC. De gemiddelde leeftijd van de heren wordt nauwelijks verminderd door neefje Stevie Young die de tweede gitaar heeft opgepakt. Los van hem hebben we toch écht te maken met een ‘oude’ bezetting: uiteraard Angus op gitaar, maar ook de herstelde Brian Johnson is terug. Cliff Williams bast weer en bad boy Phil Rudd zit weer achter de trommels.

Power Up is een AC/DC-album. Daar is geen speld tussen te krijgen. Alle nummers zitten op een zodanig manier in elkaar dat iedereen die ook maar enigszins iets kent en weet van de heren, ze meteen als zodanig zal herkennen. Dat hadden we natuurlijk al een beetje gemerkt aan Shot in the Dark dat begin oktober uitkwam, maar toen gisteren het eerste nummer van het album, Realize, met de wereld werd gedeeld, was het zeker: Power Up heeft een vertrouwde sound en zal bij iedere fan warme gevoelens teweeg brengen.

AC/DC doet wat ze het beste doen: AC/DC-muziek maken. Daar hoef je niet al te veel woorden aan vuil te maken. Je houdt ervan of je houdt er niet van. En ik hou ervan.


Releasedatum: 13 november 2020Luister

Lees Really?

bottom of page