top of page

Albumbespreking | Poliça, When We Stay AliveBijna exact twee jaar geleden viel zangeres Channy Leaneagh van haar dak in Minneaplis toen ze ijs wilde verwijderen. Maandenlang moest ze beweegloos liggen tot haar ruggenwervel zou genezen.

Doktors gaven haar de raad aan om het traumatische gebeuren van zich af te schrijven en dat kwam haar goed uit. De eerste helft van When We Stay Alive bevat dan ook beschrijving van de smaak van bloed, de problemen om terug te leren zingen of hoe haar omgeving reageerde.

Driving beging dan ook sterk met “Snow falls on the tip of my tongue, tasting blood of the violence to come”. En we mogen blij zijn dat Channy haar stem terugvond, want die stem is toch het sterkste punt van Poliça. Ook al zit die stem verborgen onder lagen effecten


Het vierde album van Poliça (we tellen de samenwerking met s t a r g a z e er dan niet bij) brengt muzikaal dan misschien niet al te veel vernieuwing, maar dat is ook niet echt nodig. Producer Ryan Olson is zo sterk in wat hij doet zodat het lijkt alsof de beats en synths organisch groeien.


Het trauma van de val is een constante in de eerste helft van het album terwijl de tweede helft vooral nummers zijn die werden gemaakt voor de val en Channy daarin terugkijkt op haar leven voor de val. Zo is Sea Without Blue een dromerige track over relatieproblemen, een thema dat ook in Forget Me Now al aan bod kwam.


Hoogtepunt is voor mij Blood Moon waarin Channy haar eigen teleurstelling ter hand neemt en ons toont wat er nodig is om door te zetten en alles recht te zetten.


Dit album is alweer een bewijs dat muziek alle wonden kan helen.


Score: 80/100

Info

Release datum: 31 januari 2020 Label: Memphis Industries Producer: Ryan Olson Uitgaven: CD/LP/Digital

Website

Singles

Driving

Forget Me NowTracklist

  1. Driving

  2. Tata

  3. Fold Up

  4. Feel Life

  5. Little Treads

  6. Be Again

  7. Steady

  8. Forget Me Now

  9. Blood Moon

  10. Sea Without Blue

#albumreview #albumbespreking #nieuwealbums #nieuwereleases #newalbum #newrelease #nieuwalbum #Poliça #WhenWeStayAlive #SvenTogni

bottom of page